Nogomet

Video: Oslabljeni Portugal u sudačkoj nadoknadi pobijedio Meksiko

Ante Zovko • subota, 07.06.2014.
Video: Oslabljeni Portugal u sudačkoj nadoknadi pobijedio Meksiko
Foto: EPA

Reprezentacija Meksika, treći suparnik Hrvatske u skupini A Svjetskog prvenstva, poražena je od Portugala u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči nastupa u Brazilu. Meksiko je ostavio bolji dojam od oslabljenog Portugala, ali je u njegovim redovima popustila koncentracija u sudačkoj nadoknadi, pa na Svjetsko prvenstvo dolazi s porazom. Tri reprezentacije iz skupine C ostvarile su pobjede u noći s petka na subotu, dok je Kostarika remizirala s Republikom Irskom.

Bruno Alves donio je pobjedu Portugalu protiv Meksika pogotkom u 93. minuti. Nadskočio je braniče, dočekao nabačaj iz slobodnog udarca i pogodio pored bespomoćnog vratara Guillerma Ochoe. Tako je Portugal, koji je nastupio bez Cristiana Ronalda, Pepea i Raula Meirelesa, popravio dojam poslije neuvjerljivih 90 minuta igre.

Meksiko, s kojim će Hrvatska igrati u trećem kolu skupine A Svjetskog prvenstva, bolje je otvorio susret. U sastav se vratio iskusni stoper Rafael Marquez, dok je Javier Hernandez bio na klupi na početku susreta. S ulaskom napadača Manchester Uniteda u drugom dijelu, Meksiko je stvorio nekoliko sjajnih prilika, ali je na kraju žalio zbog njih.

Meksiko će otvoriti Svjetsko prvenstvo s Kamerunom sljedećeg petka, a Portugal se u utorak u posljednjoj prijateljskoj provjeri sastaje s Republikom Irskom koja je u petak odigrala 1:1 s Kostarikom. Oba pogotka pala su s bijele točke u drugom poluvremenu. Irci su poveli preko Kevina Doylea, a Celso Borges se pobrinuo da Kostarika ne doživi drugi poraz u nizu. Kostarikanci su dvoboj završili s desetoricom na terenu jer je Gonzalez dobio dva žuta kartona, jedan zbog udarca laktom u Doylea, a drugi odmah potom zbog prigovora.

Tri momčadi koje će igrati u skupini C, Grčka, Kolumbija i Japan, imale su u petak razloga za slavlje. Grčka je u New Jerseyju pobijedila Boliviju 2:1. Bili su to prvi grčki golovi poslije tri uzastopne utakmice u kojima su mreže njezinih protivnika mirovale. Kone je zabio za grčko vodstvo u 21. minuti na asistenciju Salpingidisa. Katsouranis je udvostručio prednost u 54., a Cardozo je smanjio 20 minuta prije kraja udarcem s oko 35 metara, kojeg vratar Karnezis nije uspio ukrotiti.

Grčka, koja je ostvarila svoju prvu pobjedu u pet utakmica, otvorit će Svjetsko prvenstvo s Kolumbijom, koja se zagrijala za taj susret slavljem 3:0 protiv Jordana u Buenos Airesu. Jordanci su dvaput igrali rukom u vlastitom šesnaestercu, što je omogućilo Jamesu Rodriguezu i Juanu Cuadradu da s bijele točke odvedu Kolumbiju do velike prednosti. Posao je dovršio Guarin snažnim udarcem iz daljine u 90. minuti.

Japan, koji će se također natjecati u skupini C, zajedno s Obalom Bjelokosti, pokazao je neuvjerljivo lice pobjedom 4:3 protiv Zambije. Afrički sastav imao je vodstvo 2:0 poslije pola sata igre. Honda je postavio 1:2 iz jedanaesterca u završnici prvog dijela, da bi on i Kagawa s dva gola u dvije minute u drugom poluvremenu donijeli preokret Japancima. Musonda je izjednačio u 89. neobranjivim šutom, da bi u sudačkoj nadoknadi Okubo sjajno reagirao i donio pobjedu momčadi Alberta Zaccheronija.

Prijateljske utakmice:
Kolumbija - Jordan 3:0
Japan - Zambija 4:3
Portugal - Meksiko 1:0
Grčka - Bolivija 2:1
Republika Irska - Kostarika 1:1

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!