Nogomet

Kovač: "Bit ćemo spremni za Brazil"

Ante Dubravac • subota, 07.06.2014.
Kovač: "Bit ćemo spremni za Brazil"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska nogometna reprezentacija savladala je Australiju s minimalnih 1:0 te se okreće početku Svjetskog prvenstva i susretu protiv Brazila. Osim igre, glavna tema nakon Australije je ozljeda Danijela Pranjića.

U posljednjoj prijateljskoj utakmici prije početka Svjetskog prvenstva izabranici Nike Kovača uz dosta muke su savladali Australiju. Strijelac jedinoga pogotka bio je Nikica Jelavić u 58. minuti.

"U prvom poluvremenu smo bili previše statični, ali smo to popravili u nastavku i nadam se da ćemo tako igrati i dalje," izjavio je Niko Kovač nakon susreta.

Iako je izbornik svjestan da reprezentacija ima još dosta mjesta na napredak vjeruje da će momčad biti spremna za prvi dvoboj protiv domaćina Brazila: "Biti ćemo spremni za Brazil. Znam kako trebamo igrati."

Ipak najviše briga izborniku je zadala ozljeda Danijela Pranjića koji je stradao u 22. minuti i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu je vrlo upitan: "Žao mi je što se ozlijedio. Gležanj mu je natečen, vidjet ćemo, možda se i oporavi," zaključio je izbornik te je pohvalio Šimu Vrsaljka koji je zamijenio nesretnog Pranjića.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2014. u 10:01
    zagor_keramik ... e, je me nasmija! Podrška ragbijašima!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 21:11
    ni u kom slučaju ne smijemo podcijeniti brazil.mogu biti opasni.pogotovo jer igraju na domaćem terenu.a i ne zovu ih uzalud južnoamerička hrvatska.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 18:07
    dajte malo potpore ragbijašima jer uz malo sreće igrat ćemo osminu finala protiv španjolaca bez inieste xavija i torresa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 13:34
    Teška utakmica i za igrače i za gledanje,sa obzirom na klimu isprobavanje te mesarske Australije koja po meni je više za rugby nego za nogomet. Užas ako su mislili kopirat Simeoneov atlethico u velikoj su zabludi.Mislim da Niko zna što radi i da će mo protiv Brazila istrčati spremni pa što bude.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 12:16
    Ne treba osuđivati ovoga tko je ozlijedio Pranjića. Uvjeren sam da mu je žao i da je to bilo nenamjerno, ali se nažalost dogodilo. Pa sigurno Franjić nije htio nikoga ozljediti. Moglo se dogoditi da neki naš igrač tako teže ozlijedio njihovog, ali nije
    Obrisan korisnik