Nogomet

Kovač: "Brazilci su umorni, pod pritiskom, a navijači su nezadovoljni - nama to ide u prilog"

Ivana Strahija • subota, 07.06.2014.
Kovač: "Brazilci su umorni, pod pritiskom, a navijači su nezadovoljni - nama to ide u prilog"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon prospavane noći i analize utakmice protiv Australije, Niko Kovač je zadovoljan rezultatom i zna kako se suprotstaviti Brazilcima na otvorenju Svjetskog prvenstva...

Hrvati se prilagođavaju na brazilsku klimu, koja je zbilja teška, no što dulje budu tamo, bit će im lakše igrati, javlja službena internetska stranica HNS-a.

Vrućina je mučila i izbornika Niku Kovača, koji je nakon 1:0 protiv Australije kazao kako je zadovoljan rezultatom: "Pobjeda je uvijek važna, pogotovo uoči tako velike utakmice. Ne tražim alibi, no meni je i pored terena trebala voda, tako da mogu zamisliti kako je bilo dečkima na terenu. Drugo je poluvrijeme bilo znatno ljepše za gledanje i mislim da sada imamo sve odgovore."

Ozljeda Danijela Pranjića bila je zbilja nepotrebna i jako je naljutila Kovača, koji smatra da su protivnici bili pregrubi. "U prvom smo dijelu ušli na prijateljski način, a protivnik to nije učinio i to me iživciralo. Bio sam ljut jer smo se prije utakmice rukovali i bili složni da ćemo izbjegavati ozljede i igrati manje oštar nogomet."

Što je, tu je, čekaju se svi rezultati pretraga, a Kovač još uvijek računa na njega, no spreman je i na druga rješenja: "Pranjić je nakon Strinićeve ozljede bio prva opcija, no Vrsaljko je odigrao vrlo dobro i ukoliko Pranjić ne bude mogao, Vrsaljko je moguće rješenje", rekao je izbornik te dodao da ukoliko Pranjić bude izgubljen za cijelo Prvenstvo, neće biti druge no odaslati poziv kojem od onih koji su ostali kod kuće.

Kovač i stručni stožer još nisu do kraja analizirali susret Brazila i Srbije, no neke su stvari već jasno vidljive: "Gledali smo prvo poluvrijeme Brazila protiv Srbije, vidio se njihov umor, vidjelo se da je pritisak ogroman, vidjeli smo da je bilo nezadovoljnih navijača. Brazil ne samo da mora pobijediti, nego Brazil mora i igrati lijepo i to nam može ići u prilog. Što duže rezultat bude pozitivan za nas, to će njima pritisak biti veći. Želimo im što dulje otežavati situaciju, pa što bude. Sigurno nećemo parkirati autobus pred vratima", najavio je Kovač.

Tajna je u dobrom postavljanju protiv favoriziranog protivnika, zaključio je izbornik, koji ima taktičku ideju kako nastupiti: "Od zadnjih 16 utakmica Brazil je pobijedio u njih 15, izgubio je samo od Švicarske. No, jučerašnja je utakmica pokazala da Brazilu može biti teško ako se protivnik dobro postavi. Još ćemo analizirati njihovu utakmicu protiv Srbije i smatram da se možemo nositi s Brazilcima."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 15:38
    Za razliku od nas, Brazilici su nas ozbiljno shvatili, kada su za prijateljsku utakmicu odabrali Srbiju, dakle sličnu jugoslavensku ekipu i isti mentalitet. Dok smo mi odigrali samo dvije utakmice sa krivim protivnicima, a imamo prvu utakmicu s najačom ekipom i domaćinom Brazilom, pa sa vrlo dobrim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2014. u 20:49
    moramo iskoristit to što ej Brazil pod pritiskom, ali se treba pazit jer će bit silno motivirani, trebat će izdržat prvi 20min kad će najjače napadat
    Obrisan korisnik
  • Wilson08.06.2014. u 11:09
    Svi su umorni i nikakvi, samo smo mi razbili Australiju u prijateljskoj 1:0 uz odličnu igru...
    Wilson
  • Obrisan korisnik08.06.2014. u 09:36
    dobro je da najjače adute Niko čuva za predstojeće tekme.. bas gledah snimku protiv Ekvadora iz 2002 .. mi tada faktički nismo imali niti jednog pravog centralnog veznjaka osim Prosinečkog kojeg je Jozić-siromak je zaboravio kao i Ćiro 98. ta mjesta su krpali Kovač i Soldo koji su zapravo po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak08.06.2014. u 09:09
    Ma dajte , prelazimo Brazil ko plitak potok . Sa uzitkom cu da gledam utakmicu
    Carobnjak