Nogomet

Scolari: "Previše se oslanjamo na Neymara"

Ante Zovko • subota, 07.06.2014.
Scolari: "Previše se oslanjamo na Neymara"
Foto: EPA

Izbornik brazilske reprezentacije Luiz Felipe Scolari nije zabrinut zbog blijede partije svoje momčadi protiv Srbije u petak, kada su navijači počastili domaće igrače zvižducima unatoč pobjedi prije susreta s Hrvatskom na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Fredov pogodak u 58. minuti osigurao je Brazilu devetu uzastopnu pobjedu u Sao Paulu u petak protiv Srbije. Scolari, koji je vodio Brazil do svjetskog naslova 2002., poslao je na teren najjaču postavu koja mu je na raspolaganju, ali igrači se nisu baš bacali na glavu uoči početka velikog natjecanja u svojoj zemlji.

Navijači to nisu najbolje prihvatili, pa su se čuli i zvižduci. Upitan poslije susreta da li smatra da se Brazil previše oslanja na Barcelonina napadača Neymara, Scolari je rekao:

"Da, jesmo. Kao što Portugal treba Cristiana Ronalda ili se Argentina oslanja na Messija. Mi trebamo Neymara kao što svaka momčad treba dobre igrače kako bi privukla protivnike. Naša je dužnost pronaći rješenja u polju kad je Neymar okružen s previše protivničkih igrača."

Nezadovoljstvo tribina nije izbacilo Scolarija iz takta, a vjeruje da nije ni igrače uoči natjecanja od kojeg većina domaće javnosti očekuje da će biti pozornica osvajanja brazilske šeste svjetske titule.

"Igrači su pripremljeni za to. Svjesni su da će navijači biti uzrujani ako ne budemo igrali dobro. Ali na kraju vjerujem da je većina od 67.000 gledatelja na stadionu bila sretna zbog rezultata", odgovorio je Scolari dodavši da to nije prvi put da se takvo nešto dogodilo.

Brazil otvara Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom u skupini A u četvrtak u 22 sata.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Carobnjak07.06.2014. u 20:35
    Dobro je Scolari rekao da se previse oslanjaju na Neymara . To je po meni 0 od igraca , da nije dosao u Barcelonu ja nebih imao pojma tko je on.
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 19:24
    to da al ovdi Neymar odskace iznad svih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 19:14
    Ne bih baš rekao, ekipe koje nemaju izraženog superstara, nego gdje svi u momčadi imaju podjednak status, recimo Španjolci ili Nijemci sigurno ne prilagođavaju igru jednom igraču.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 16:48
    igra svake momcadi se bazira na najboljeg igraca pa tako i u ovom slucaju Neymara
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 14:36
    Pa normalno da se previše oslanja na Neymara, tako je to kad je cijela koncepcija prilagođena jednom igraču o kojem ovisi igra momčadi. Jedan od rijetkih minusa Brazila, ak su već mislili stvoriti ujednačenu momčad "bez zvijezda"(uvjetno rečeno, jer ipak je obrana puna vrhunskih svjetskih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik