Nogomet

Mladi Farmaceuti testirali Podravinu pred finale Županijskog kupa

Iz Ludbrega:Ivana Strahija • subota, 07.06.2014.
Mladi Farmaceuti testirali Podravinu pred finale Županijskog kupa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U Ludbregu je u poslijepodnevnim satima odigran susret domaće Podravine i gostiju iz obližnje Koprivnice, mladog sastava Slaven Belupa. Pobjedu su odnijeli domaćini, koji se pripremaju za finale lokalnog Kupa, no i trener juniora je provjeravao koga može predložiti treneru seniorske momčadi…

Podravina – Slaven Belupo juniori 2:1 (2:0)

Podravina: Edi Kovačić, Karlo Jadanić, Dino Žmuk, Valentino Belovari, Goran Taranndek, Filip Sabol, Leon Kukec, Damir Jagec, Boris Čižmešija, Nikola Valjak, Mate Milas (igrali i: Bojan Brlek, Teo Novačić, Goran Vuković)

Slaven Belupo: Miljenko Sudec, Antonio Jurjević, Zvonimir Šarlija, Filip Srpak, Vedran Mlinarić, Luka Timelka, Krunoslav Srbljinović, Igor Tkalčić, Leo Kovačić, Mario Stasjuk, Marko Ujlaki (igrali i: Mateo Timelka, Kristijan Bistrović, Ivan Rukavina, Bruno Bogojević. Ivan Sajko, Marko Martinovac)

Iako je bilo vruće, nogometaši su u Ludbregu dali sve od sebe. U prvom je poluvremenu domaća momčad, nakon inicijalnog nećkanja, preuzela konce utakmice u svoje ruke i s dva pogotka svog ponajboljeg pojedinca, Nikole Valjka, došla do prednosti koja je konačno osigurala pobjedu.

Prvi je gol pao u desetoj minuti, kad je spomenuti Valjak dobro primio dugu loptu, okrenuo se i matirao koprivničkog čuvara mreže. Drugi pogodak Valjak je postigao na slični način, opet iskoristivši dugu loptu, a odmah potom izašao je iz igre.

"Valjak je malo ozlijeđen pa sam ga čuvao", kazao nam je nakon susreta Zoran Kastel, trener Podravine. Ludbreški strateg nije imao sve svoje prvotimce na raspolaganju, što zbog poslovnih, što zbog privatnih obaveza, no zadovoljan je napravljenim.

"Treba nogometaše održati u formi nakon prvenstva. Prošle sezone nisu igrali pripremni susret prije Kupa, pa nije bilo dobro, te smo stoga ove sezone napravili drukčije. Još imamo tri treninga prije utakmice Kupa i nadam se da će sve biti dobro", nastavio je Kastel i dodao: "Naši protivnici u Kupu, Plitvica Gojanec, je iskusna i starija, no mi igramo u višem rangu i moramo to pokazati na terenu."

U drugom je poluvremenu gostujući sastav mogao izjednačiti, pa i povesti, da nije bilo odličnog Dine Žmuka, koji je sam odradio sjajan posao u obrani. Ipak su Koprivničani uspjeli zabiti jedan gol, i to u 60. minuti, kad je Antonio Jurević iskoristio gužvu u domaćem kaznenom prostoru i smanjio na 2:1.

Trener juniora Slaven Belupa, Pavo Crnac susret je iskoristio kako bi potvrdio koga treba preporučiti treneru prvog sastava Elvisu Scoriji. "Prvoligašima će se priključiti Marko Ujlaki, koji je najbolji strijelac juniorskog sastava i ima brzinu te golgeterske sposobnosti. Također i Igor Tkalčić, no na obojici je da se dokažu treneru seniora i pokušaju izboriti mjesto u ekipi."

Inače svojim momcima Crnac nije prezadovoljan: "Danas su igrali deči 96., 97. i 98. godišta i jasno se vidi da im nedostaje iskustva i stava u okršaju sa seniorima. Bit će bolje."

Prva momčad Slaven Belupa s pripremama počinje već 16. lipnja, pošto prvenstvo počinje 19. srpnja, a prema najavama Scoria će čak osmorici ili devetorici onih koji su bili u prvoj ekipi prošle sezone zahvaliti te pronaći nove igrače.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!