Košarka

Galatasaray vratio finalnu seriju protiv Fenerbahčea na početak

Ante Zovko • utorak, 10.06.2014.
Galatasaray vratio finalnu seriju protiv Fenerbahčea na početak
Foto: EPA

Košarkaši Galatasaraya svladali su Fenerbahče 88:82 u četvrtoj utakmici finalne serije Turske lige i poravnali rezultat na 2-2 u susretu u kojem je domaća momčad pokazala mnogo oscilacija, izgubila veliku prednost, ali ipak smogla snage zadržati je do kraja. Hrvatski dvojac u Fenerbahčeu imao je solidan učinak, ali ne odlučujući.

Domaća momčad nije uspjela zadržati visoko vodstvo s kojim je ušla u drugu četvrtinu. Dapače, sve je prokockala, ali se na vrijeme podignula i u trećem periodu napravila odlučujuću razliku odgodivši odluku o prvaku.

Galatasaray je imao priliku sve riješiti već u prvom poluvremenu. Arroyo s osam i Güler sa sedam poena predvodili su momčad do prednosti 24:10 u drugoj polovici prve četvrtine, da bi početkom druge Galatasaray poveo 16 razlike.

Međutim, napadačka oštrica domaćih je otupila u drugom periodu. McCalebb je bio nezaustavljiv u prodorima, Kleiza je precizan na trici i Fenerbahče se vratio. Na poluvrijeme se otišlo s 40:38 za domaće.

Kleiza je svojom petom tricom potom izjednačio na 47:47 i tu staje Fenerbahče, a budi se Arroyo, koji je bio ključni čovjek u novoj domaćoj seriji za vodstvo 61:49. Gostujući strateg Željko Obradović isprovocirao je tehničku, počeli su letjeti predmeti s tribina i suci su se nakratko povukli u svlačionicu prekinuvši susret.

On je ipak nastavljen, a Obradović je s drugom tehničkom poslan na tribine. Time je ujedno zaradio suspenziju i neće moći voditi Fener u petoj utakmici. Galatasaray se bolje snašao poslije meteža i zadržao prednost koja mu je donijela izjednačenje.

Arroyo je postigao 24 poena, Güler je dodao 15 za Galatasaray, a Erceg 12. Kod Fenerbahčea, Kleiza i McCalebb su ubacili po 22 poena. Luka Žorić je za 20 minuta upisao osam poena i četiri skoka, a Bojan Bogdanović za 28 minuta osam poena (2/5 za dva), tri skoka i dvije asistencije.

Peti susret na rasporedu je u četvrtak u Ülker Areni.

TBL, finalna serija:
Galatasaray - Fenerbahče 88:82 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!