Nogomet

Postecoglou: "Mnogima je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, previše smo respektirali protivnika"

Mihaela Bradovski • subota, 14.06.2014.
Postecoglou: "Mnogima je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, previše smo respektirali protivnika"
Foto: EPA

Reprezentacija Australije u prvom susretu skupine B upisala je poraz od dva razlike, i bez obzira na to što s nulom u rubrici bodova kreće prema susretima s Nizozemskom i Španjolskom, njen izbornik Ange Postecoglou nije bilo nezadovoljan predstavom svoje momčadi...

Otvaranjem prvog susreta na Svjetskom prvenstvu Australci i njihov izbornik Ange Postecoglou nikako ne mogu biti zadovoljni. Sastav Čilea pritisnuo ih je na njihovu polovicu, a vrlo brzo australska se mreža tresla dva puta u kratkom periodu od svega dvije minute. Poentirao je prvo Sanchez, a zatim i Valdivia, a za takav ulazak u dvoboj Postecoglou je ponudio jednostavno objašnjene.

"Mišljenja sam da smo ih, gledajući sve ukupno, malo previše respektirali."

Respekt je, kaže, proizašao iz toga što dres Australije u Brazilu nosi nemali broj igrača kojima je ovo prvo ovakvo natjecanje, no bez obzira na konačnih 1:3 pronašao je i detalje s kojima je itekako zadovoljan. Prije svega to je činjenica da se njegovi igrači nakon brzog zaostatka od dva pogotka nisu predali.

"U svom kadru imam mnogo igrača kojima je ovo prvo Svjetsko prvenstvo i trebalo je neko vrijeme da se priviknu na to, ali sve u svemu nemam im što zamjeriti. Nakon zaostatka bilo bi najlakše da smo se predali, ali ne da moji momci nisu to napravili nego smatram da smo Čileancima uzeli igru. Nažalost, hvatanje dva pogotka na kraju je ipak bilo previše za nas."

Postizanje drugog pogotka pokazalo se na kraju nemogućom misijom u ovom susretu, a da se to dogodilo sastavu Čilea ne bi bilo nimalo lako, smatra grčko-australski stručnjak.

"Imao sam osjećaj da kada bismo postigli drugi pogodak da bismo došli i do trećeg jer smo u tom periodu dominirali. Jedino što nismo mogli je poentirati."

Strijelac jedinog australskog gola, Tim Cahill, složan je s izbornikom. I sam se u svom kratkom komentaru osvrnuo upravo na taj trenutak odluke da se unatoč 0:2 može postići više. Kako je Čileancima pripalo otvaranje prvog dijela, tako su Cahill i društvo bili raspoloženija momčad u početnim minutama drugog poluvremena. Nedostajao je jedino taj drugi zgoditak, a najbliži je tome bio Mark Bresciano u 56. minuti.

"Postigli su nam dva rana pogotka, no nakon toga smo primijetili da su sporiji u nogama. Znali smo da tada možemo izvući nešto iz ove utakmice. Postavili smo se tada čvršće i vjerujem da smo se sve u svemu prezentirali u dobrom svjetlu."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!