Nogomet

Sampaoli: "U idućim susretima morat ćemo biti kompletniji u svim fazama igre"

Mihaela Bradovski • subota, 14.06.2014.
Sampaoli: "U idućim susretima morat ćemo biti kompletniji u svim fazama igre"
Foto: EPA

S tri pogotka u mreži Australije reprezentacija Čilea započela je svoj put na Svjetskom prvenstvu. No bez obzira na prve bodove, i posebno kvalitetnih 15-ak početnih minuta dvoboja Jorge Sampaoli svjestan je da će u susretima sa Španjolskom i Nizozemskom njegovi igrači morati pružiti više...

Izabrana vrsta Čilea startala je pobjedom u Svjetsko prvenstvo te se s tri boda i tri pogotka u mreži Australije okreće puno snažnijim protivnicima, Španjolskoj i Nizozemskoj. Sastav Jorgea Sampaolija u prvih je 15-tak minuta bio jedina momčad na terenu, u potpunosti nadigravši protivnika, a taj odličan period okrunjen je i s dva zgoditka.

Arturo Vidal: "Koljeno je u dobrom stanju. Svakog dana činim niz stvari, a sve u cilju da izdrži i najveće napore na Prvenstvu, da mogu igrati bez ikakvih briga o njemu."

"Pritisak koji smo držali prvih pola sata bio je odličan, uspjeli smo u potpunosti podčiniti protivnika. Kasnije je Australija uspjela prebroditi to svoje slabo otvaranje, no bez obzira na daljnji tijek dvoboja na kraju sam ja taj koji ima pozitivnu atmosferu u svlačionici", komentirao je izbornik pobjedničke vrste nakon 3:1 pobjede te dodao:

"Bilo je važno upisati pobjedu u ovom prvom dvoboju kako bismo zadržali bilo kakve nade za prolazak dalje. No u susretima s našim idućim protivnicima morat ćemo biti kompletniji, bolji u svim fazama igre. Ima dosta stvari u kojima možemo bolje, ovo nije naš maksimum."

Alexis Sanchez, čovjek koji je započeo i završio akciju za 1:0 te asistirao za povećanje vodstva, zaradio je posebne pohvale od izbornika. "Alexis je uvijek plus za nas. Igrač je koji ima visoka očekivanja, ljestvicu uvijek diže visoko, tome treba nadodati i njegovu osobnost. Možemo biti sretni što imamo takvog igrača u kadru."

Sampaoli se kratko osvrnuo i na poraz Španjolaca rekavši da si njegova momčad neće dopustiti ga on zavara. "Španjolska je svjetski prvak, znamo da su pretrpjeli strašan poraz ranije večeras, ali nemojmo se zavaravati, ipak je riječ o jednoj od najboljih momčadi na planeti."

SP 2014, Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska1:5Nizozemska
Čile3:1Australija
1Nizozemska 310:3+79
2Čile 35:3+26
3Španjolska 34:7-33
4Australija 33:9-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!