Nogomet

Pranjić: "U 90 minuta protiv Kameruna nama leži cijelo prvenstvo"

Ivana Strahija • subota, 14.06.2014.
Pranjić: "U 90 minuta protiv Kameruna nama leži cijelo prvenstvo"
Foto: EPA

Iako je teško nakon prve utakmice kazati da Hrvatska nije zavrijedila barem bod, istina jest da se tome nitko nije nadao prije Prvenstva, kaže povratnik nakon ozljede Danijel Pranjić...

Danijel Pranjić, ozlijeđen u susretu protiv Australije prije početka Svjetskog prvenstva, vratio se u trenažni proces. "Osjećam se mnogo bolje, ne osjećam bol u zglobu kad trčim. Ako ovako ostane, bit ću spreman i na raspolaganju za Kamerun."

Modrić

Luka Modrić bio je na magnetskoj rezonanci. Srećom, pretraga je pokazala da nema nikakvih ozbiljnijih povreda, pa će se priključiti reprezentaciji na treninzima u nedjelju.

Pranjićeva ozljeda stigla je u lošem trenutku, iako na sreću nije bila ozbiljnijeg karaktera. Je li se on sam pobojao da je ostao bez Svjetskog prvenstva? "Naravno, kad se to dogodilo, to mi je bila prva pomisao. No, imao sam malo sreće."

Koliko je teško prvi poraz pao hrvatskim nogometašima? "Kad smo dolazili, nismo se nadali ničemu protiv Brazila i znali smo da ćemo šansu tražiti u druge dvije utakmice. Ukoliko igra bude na razini prve utakmice, neće biti problema. Ključna je prva utakmica, protiv Kameruna, u kojoj ne smijemo kiksati."

Teško je međutim bilo ostaviti Brazil iza sebe, priznaje Pranjić: "O toj će se utakmici sigurno još dosta pričati, no od toga nema koristi. Od nedjelje kreće akcija Kamerun i do tada ćemo to izbaciti iz sustava. Ne bi bilo dobro da nastavimo misliti o tome."

Još nije bilo vremena da se krene u temeljito proučavanje idućeg protivnika, kaže Pranjić: "Nismo gledali utakmicu Kameruna i Meksika u potpunosti jer smo putovali, no vidio sam par isječaka. Bilo je dosta sudačkih pogrešaka, no i jedna i druga ekipa igraju dobar nogomet. Mi moramo misliti samo na sebe."

Naravno, Hrvatska ima osnovne informacije, a Pranjić kaže: "Kamerun je tipična afrička reprezentacija, fizički je moćna i jaka u duelima. Mi ćemo morati spustiti im loptu, držati je u svom posjedu i natjerati ih da oni trče. Na utakmicu će sigurno utjecati vremenske prilike, koje više odgovaraju Kamerunu, ali u tome ne treba tražiti izgovore. Nama u tih 90 minuta leži cijelo prvenstvo."

To je još pojasnio: "Kamerunu je, nakon prvog poraza, ovo posljednja šansa, ali isto tako i nama. Tko izgubi, ide kući."

Ipak, protiv neeuropskih reprezentacija Hrvatska nema baš sjajni skor, kako preskočiti tu prepreku? "Za sve postoji prvi put. Iskreno, nisam o tome razmišljao. Mislim da smo mi bolji od Kameruna na svakoj poziciji i da će se nas pitati više nego njih. Nadam se da će izbornik postaviti dobru taktiku i da ćemo je mi znati provesti na terenu", zaključio je Pranjić.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation15.06.2014. u 15:51
    za mene je pranjic definitivno opcija za prvih 11, i to na lijevom krilu. lijevi bek se zove sime, a ne danijel.
    Sensation
  • cameosis14.06.2014. u 23:49
    prvo mi moramo tuci kamerun, a ne razmisljati o nabijanju gol-razlike (kao sto je svojedobno razmisljao suker o gol-razlikci protiv skota). onda moramo tuci meksiko, da bi uopce bili u krugu momcadi sa sest bodova. smatram da to mozemo (i moramo), ali nisu kamerunci pali s marsa -- nema ovog puta... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.06.2014. u 22:39
    Dobro je bio netko negdje izjavio da ovog Pranjića nije bilo u repki 2 godine, a sad se bez njega kao ne može...pih...ostavit Vrsaljka, a Pranjiću poklonit termin u wellnessu za vrijeme tekme...
    Obrisan korisnik
  • Skarambež14.06.2014. u 20:37
    Vrsaljko je najveće i najugodnije iznenađenje. Oni od kojih smo očekivali da će biti "rupe" bili su izvrsne karike! Utakmicu moramo odigrati disciplinirano, još neka ne bude krađe i prolazimo bez problema. Možda ćemo morati nabijati gol-razliku, jer sve me je strah da ne bi Meksiko dobio... [više na forumu]
    Skarambež
  • etti14.06.2014. u 20:02
    Vrsaljko je odigrao fantastično protiv Brazila i ja bih njega ostavio u igri i protiv Kameruna
    etti