Nogomet

Samuel Eto'o: "Sad je najvažnije ostati pozitivan"

Ivana Strahija • nedjelja, 15.06.2014.
Samuel Eto'o: "Sad je najvažnije ostati pozitivan"
Foto: EPA

33-godišnji Kamerunac Samuel Eto'o, inače nogometaš Chelseaja, komentirao je stanje u reprezentaciji svoje zemlje nakon inicijalnog poraza od Meksika. K tome, zvijezdu Kameruna muči ozljeda...

Nije tajna da je stanje u reprezentaciji Kameruna, posebno nakon poraza od Meksika, katastrofalno. Mnogi kamerunski mediji pišu o najvećoj zvijezdi reprezentacije, Samuelu Eto'ou, kao predvodniku lošeg raspoloženja. On je bio među onima koji su odbili primiti zastavu zemlje od premijera Philemona Yanga pred odlazak za Brazil, nakon što od države nisu dobili garancije da će im premije biti isplaćene u iznosu kojeg su tražili.

Po tim peripetijama, stigao je i poraz od Meksika. No, kolikogod ga u medijima prozivali kao negativca, Samuel Eto'o i dalje je najvrjedniji igrač te ekipe pa je informacija o njegovoj ozljedi popraćena sa strahom. Ranije u nedjelju je izbornik, Volker Finke, kazao za Agence France-Presse: "Eto'o ima problem s desnim koljenom, kojeg vuče još od kraja sezone iz kluba. Nije trenirao ni u subotu ni u nedjelju." Mediji predviđaju da će, ako Eto'o ne bude mogao nastupiti, na njegovo mjesto Finke poslati Vincenta Aboubakara.

Sam Eto'o u svojoj izjavi za Camerpost u nedjelju nije govorio o ozljedi, već je komentirao predstojeći susret s Hrvatskom: "I mi i Hrvati trebamo pobjedu, ta će utakmica odlučiti našu budućnost. Nije nam lako nakon svega što nam se dogodilo, stvarno se trudimo ostati dobro raspoloženi. Sad je najvažnije ostati pozitivan."

Kratko se osvrnuo i na utakmicu protiv Meksika: "Nogomet nikad nije bio egzaktna znanost. Trudili smo se boriti i nakon što smo primili gol, stvarali smo prilike. Mislim da nismo bili loši."

S tim se složio i njegov suigrač Benjamin Moukandjo: "Remi bi bio pošteniji. No, sad nas čekaju dvije velike utakmice, a u utakmici protiv Hrvatske morat ćemo stvarati prilike ukoliko želimo doći do pobjede. Ništa još nije izgubljeno i ja znam da moja momčad može bolje."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 21:56
    uvijek su pare problem
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 08:22
    kao da čovjek nije dosta zaradio u karijeri pa treba i te sitne premije naspram njegove plaće
    Obrisan korisnik