Košarka

Galatasaray izborio majstoricu, odluka pada na Fenerovu terenu

Ante Zovko • ponedjeljak, 16.06.2014.
Galatasaray izborio majstoricu, odluka pada na Fenerovu terenu
Foto: EPA

Galatasaray je pobjednik šeste utakmice finala Turske lige. Naletom u posljednjoj četvrtini svladao je Fenerbahče 85:77 i izborio majstoricu koja će se igrati u četvrtak na Fenerovu terenu.

Bojan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu serije postigavši 15 poena i pet skokova, a on i Emir Preldžić nosili su Fenerbahče do osjetnog vodstva na početku utakmice (24:13), no Galatasaray se brzo prenuo i smanjio na dva poena zaostatka na poluvremenu, a domaćin je prelomio rezultat u svoju korist sjajnom posljednjom četvrtinom koju je dobio 27:17.

Galatasaray je poveo u trećoj četvrtini 60:58, a onda napravio seriju 8:0 u četvrtoj. U trećoj je bilo mnoštovo promjena vodstva, a u posljednjoj dionici Fenerbahče je ušao u šutersku krizu, a domaći su u 37. minuti imali 13 poena razlike (76:63). U tih sedam minuta gosti su postigli svega tri poena.

Fenerbahče je pokušao brojnim prekršajima ograničiti Galatasaray u posljednjim minutama (gosti su napravili ukupno 28 prekršaja), ali nije upalilo i o prvaku će odlučiti sedma utakmica.

Carlos Arroyo i Zoran Erceg bili su najbolji strijelci Galatasaraya s po 19 poena, a Arroyo je dodao i devet asistencija. Mensah-Bonsu je upisao 16 poena i devet skokova.

Jedan od važnijih faktora u pobjedi Galatasaraya bilo je napadačko ograničavanje Kleize, koji je u 20 minuta ubacio svega dva poena i imao tek tri šuta iz igre. Luka Žorić upisao je opet dobru statistiku uz svoje ime, 11 poena (5/5 za dva) i šest skokova. Bjelica je također ubacio 11 poena. Bo McCalebb ostao je na devet poena i pet asistencija.

Turska liga, finale:
Galatasaray - Fenerbahče 85:77 (3-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!