Nogomet

Coentrao i Almeida izgubljeni za prvu fazu natjecanja, oporavak do tri tjedna

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.06.2014.
Coentrao i Almeida izgubljeni za prvu fazu natjecanja, oporavak do tri tjedna
Foto: EPA

Paulo Bento je u velikim problemima. Ne samo da Portugal ne igra dobro, izgubio je vrlo visoko od Njemačke, a sada je ostao i bez trojice važnih igrača. Pepe je isključen i vidjet ćemo koliko će biti kažnjen, a do kraja grupne faze natjecanja neće moći računati na Fabija Coentraa i Huga Almeidu...

Kada se sudare Pepe i Müller, šanse za incident i kartone su prilično velike. Pepe s vrlo tankim živcima i Müller kojem nije strano odglumiti i zatim užasnuto gestikulirati prema sucu, spoj je koji vrlo lako dovede do eksplozije.

Pepe je u ovom susretu "poludio" na Müllerov naglašeni pad nakon kontakta i zasluženo je zaradio isključenje. Samim time Njemačkoj je poklonio pobjedu, Müller je "odradio posao" i Portugalac je ostavio svoju momčad oslabljenu u barem jednoj sljedećoj utakmici.

Međutim, to nije sve. Da stvar bude još lošija za Benta, tijekom susreta ostao je bez ozlijeđenih Huga Almeide i Fabija Coentraa, a prve procjene liječnika govore minimalno deset dana do tri tjedna pauze.

Ovo znači da su obojica izgubljeni za naredne dvije utakmice u skupini u kojima Portugal mora slaviti protiv Gane i SAD-a.

"Iskreno, bojim se da je za mene Svjetsko prvenstvo završeno. Čini mi se da je ozljeda ozbiljnija iako se nadam da nije. Ovo je tužan dan, jedan od najtužnijih u mojem životu. Sa mnom ili bez mene, nadam se da ćemo ipak proći dalje", govorio je Coentrao neposredno nakon susreta.

Igrač madridskog Reala ipak nije toliko teško ozlijeđen kako je mogao biti, stradao je aduktor, međutim nije riječ o ozljedi koja bi ga mogla više mjeseci ostaviti van travnjaka. Ipak, stigla je u najgore vrijeme i za sljedeći nastup morat će se nadati prolazu skupine Portugalaca.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2014. u 11:37
    kako su igrali za portugal je i bolje da ih nema! prvu postavu zamjeniti s drugom, a bradonju i cristinku poslat kući!
    Obrisan korisnik
  • renimus17.06.2014. u 03:39
    blago se tebi ako ti je to "jedan od najtuznijih dana u zivotu".
    renimus