Nogomet

Gary Neville: "Rooney se može nositi s pritiskom"

Ivan Blažević • utorak, 17.06.2014.
Gary Neville: "Rooney se može nositi s pritiskom"
Foto: EPA

Član stručnog stožera engleske reprezentacije i legendarni bivši branič Manchester Uniteda Gary Neville za BBC je progovorio o situaciji Waynea Rooneya u momčadi. Neville tvrdi da Rooney ima punu podršku, a o tome kako će se najveća uzdanica Engleske nositi s pritiskom i kritikama koje svaki dan padaju na njegova leđa uopće ne brine.

Wayne Rooney bio je glavna meta navijačkih i medijskih kritika nakon poraza Engleske 1:2 u susretu s Italijom na otvaranju SP-a. ''Takvi smo mi Englezi, baš volimo stvarati dramu oko jednog igrača'', započeo je Gary Neville. ''Od 1996. do 1998. to je bio Paul Gascione, Beckham je tu ulogu preuzeo od 2000. do 2006., a sada u novije vrijeme ona je ostala na Rooneyu''.

Sam Rooney je nakon utakmice skromno izjavio kako on ni po čemu nije poseban u usporedbi s ostalim reprezentativcima, a jučer je na vlastiti zahtjev nakon momčadskog odradio i dodatni, samostalni trening.

A ako pitate Nevillea, neće vam reći nijednu negativnu opasku o njemu. ''Njega ne možete natjerati da odradi lakši trening, znam ga od kad je kao mladić igrao u Evertonu. Uvijek daje sve od sebe i u nogometu je svake sekunde svakoga dana. Uopće ne sumnjam da će se izdići iznad ove medijske buke i svima pokazati koliko je velik igrač'', završio je Neville.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!