Nogomet

Eto'o otputovao u Manaus, pesimistični Djemba Djemba

Branimir Korać • utorak, 17.06.2014.
Eto'o otputovao u Manaus, pesimistični Djemba Djemba
Foto: EPA

Odluka o nastupu Samuela Eto'oa prolongirana je do posljednjih trenutaka. Iako sve govori kako Eto'o neće moći igrati, Volker Finke nada se preokretu u posljednjim satima prije susreta...

Samuel Eto'o, iako s velikom bandažom na koljenu, našao se među putnicima za Manaus. Potpuno je van treninga, radio je samo vježbe bez lopte, ali i dalje se nada nastupu.

Kamerunski kapetan objavio je samostalno da su šanse za nastup vrlo male što je izazvalo negodovanje u kamerunskom taboru. Glasnogovornik reprezentacije Raphael Nkoa poručio je kako je neprihvatljivo da igrač samostalno odluči objaviti svoj status uoči ovako važnog susreta.

"Samuel je doputovao na pripreme ozlijeđen i odradio je samo utakmicu protiv Njemačke. Čak i u Brazilu radio je samo po posebnom programu. Za sve informacije obratite se izravno glasnogovorniku reprezentacije i nema nikakve potrebe za komunikacijom s igračima van službenih konferencija za novinare", poručio je kamerunskim medijima Nkoa nakon što su kamerunski novinari počeli opsjedati Eto'oa i igrače inzistirajući na konačnom odgovoru o njegovom nastupu.

Nkoa je dodao da će konačan odgovor o nastupu kapetana dati liječnici i to neposredno prije susreta.

Kamerunski mediji vrlo su nezadovoljni odnosom Nkoe prema kolegama novinarima. Brazilski novinari već su spoznali koliko je teško komunicirati s Kameruncima požalivši se da na dva treninga nisu mogli doći do glasnogovornika ili ikoga zaduženog za odnose s javnosti.

Što se tiče susreta protiv Hrvatske, malo je optimizma. Bivši kamerunski reprezentativac Eric Djemba Djemba ne vjeruje da će Kamerun slaviti u tom dvoboju.

"Razočaran sam u ovu reprezentaciju. U ovoj skupini jedino je Meksiko bio reprezentacija protiv koje smo mogli do boda ili tri. Treba biti realan, ne vidim kako Kamerun može ostati neporažen protiv Hrvatske. U nogometu je sve moguće, ali ovdje je potrebno čudo i svi moraju biti puno bolji."

Djemba Djemba je vrlo razočaran ponašanjem reprezentativaca.

"Ja sam bio ponosan što nosim kamerunski dres, borio sam se za svoju državu. Bio sam ponosan i kada sam bio na klupi. Kada je Marc-Vivien Foe igrao, a ja sjedio na klupi, bio sam počašćen što sam uopće pozvan. Današnji igrači igraju u francuskoj prvoj ili drugoj ligi, dođu u reprezentaciju i ako ne odigraju od početka, ljuti su umjesto da su sretni što su tu. To nije normalno. Zar je normalno da 22-godišnjaci i 23-godišnjaci više ne žele ni lopte nositi."

Bivšem reprezentativcu ne sviđa se niti taktički odabir Volkera Finkea za kojeg smatra kako griješi što ostavlja Eto'oa samog u napadu.

"Ova reprezentacija je talentirana. Salli, Moukandjo, Aboubakar, sve redom talentirani igrači. Eto'o više nema onu svježinu, ali ima iskustvo i zbog čega igra sam u napadu ako imamo Aboubakara? Ludost je ostaviti napadača poput Aboubakara na klupi, on mora biti na terenu. Prije smo mogli igrati samo s Eto'om, sada to više ne možemo."

"Emana, Kameni, Djemba Djemba, zašto nisu na Svjetskom prvenstvu? Da više ne mogu igrati, ne bih imao profesionalni ugovor, zbog čega ne bi donijeli iskustvo? Reprezentacija nije stvorena za Eto'oa i ne kažem s tim da on slaže reprezentaciju. Ali moram reći kakva je situacija. Kada danas pitate nekog na ulici u Kamerunu da nabroji 4-5 igrača reprezentativaca, ljudi ne znaju. Kako će znati kada stalno mijenjamo momčad? Zbog čega stalne promjene?", dodaje Djemba Djemba.

Bivši reprezentativac osvrnuo se i na priču oko premija koje su podigle dosta bure u javnosti i među igračima.

"Sjećam se dok je Rigobert Song bio kapetan, nije niti znao hoćemo li dobiti premije ili ne. Kako sam ja mogao ispitivati o premijama ako su Olembe, Mettomo ili Mboma šutili? Nas to nije zanimalo, napunili smo majicu znojem u svakom slučaju. A današnji mladi igrači poručuju da neće igrati ako ne budu plaćeni. Neće igrati za reprezentaciju. Je li to normalno?"

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 08:13
    Ovo što govori Djemba Djemba da nemaju šanse protiv nas je pila naopako. Šanse su im malo no ako je Meksiko mogao protiv Brazila, Koreja protiv Rusije ona se i oni imaju pravo nadati uzimajući u obzir što Hrvati podcjenjuju svoje protivnike tako da smo već sad upisali 3 boda s 3 gola razlike, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ZooM18.06.2014. u 00:55
    Ako kinta sutra bude na na ručunu igrati će i Eto..
    ZooM
  • johnny00817.06.2014. u 22:06
    svaka cast djemba djemba, to se treba reci. ti kamerunci su bili legende, patrick mboma, song, milla, to je kamerun za kojeg se navijalo i kod nas, ovo su placenici. za repku se igra srcem, s obje pretklijetke i obje klijetke, a ne za novac.
    johnny008