Tenis

Pavić na korak od ulaska u glavni ždrijeb Wimbledona, Androić poražen

Branimir Korać • utorak, 17.06.2014.
Pavić na korak od ulaska u glavni ždrijeb Wimbledona, Androić poražen
Foto: FaH

Za dobre vijesti iz Londona pobrinuo se Ante Pavić koji je u drugom kolu kvalifikacija lakoćom svladao Waynea Odesnika. Isto nije uspio napraviti i Toni Androić, bolji je bio Marsel Ilhan...

Ante Pavić u najboljoj sezoni u karijeri došao je na korak od glavnog ždrijeba Wimbledona. Do ovogodišnjeg Roland Garrosa nikada nije igrao u glavnom turniru na Grand Slamu, a sada ima mogućnost spojiti dva nastupa u glavnom ždrijebu.

U drugom kolu kvalifikacija igrao je protiv Waynea Odesnika koji je u posljednja dva izdanja Wimbledona prolazio kvalifikacije, ali nije uspio upisati pobjedu u prvom kolu.

U ovom dvoboju Pavić je bio vrlo uvjerljiv, upisao je visoku pobjedu uz tri izgubljena gema sa 6:3, 6:0 i tako stigao do finala kvalifikacija gdje ga očekuje dvoboj protiv 29. nositelja kvalifikacija Marca Gicquela. Francuz je u karijeri upisao nekoliko lijepih pobjeda na ovoj podlozi svladavši Nalbandiana, Gasqueta, Melzera i neće biti lagan protivnik.

Za razliku od Pavića, uspješan nije bio Toni Androić koji je u dva seta poražen od Marsela Ilhana. Turčin je slavio sa 6:3, 6:4 i igrat će protiv Maleka Jazirija za ulazak u glavni ždrijeb.

Wimbledon, kvalifikacije, drugo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska) - Wayne Odesnik (SAD) 6:3, 6:0
Marsel Ilhan (Turska, 27) - Toni Androić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 14:24
    Bice puno gemova u tom mecu
    Obrisan korisnik