Košarka

Šarić i Nurkić definitivno na draftu, Ramljak odustao

Ante Zovko • srijeda, 18.06.2014.
Šarić i Nurkić definitivno na draftu, Ramljak odustao
Foto: Davor Sajko

Dario Šarić iz Cibone i Jusuf Nurkić iz Cedevite nalaze se na popisu igrača koje će birati NBA momčadi na nadolazećem draftu. Ukupno se prijavilo pet igrača iz ABA lige. Marko Ramljak iz Zadra je povukao prijavu.

Rok zaključenja prijava je istekao je i na draftu će ABA ligu zastupati Dario Šarić, Jusuf Nurkić te trojac iz Mega Vizure - Vasilije Micić, Nemanja Dangubić i Nikola Jokić.

Prema trećoj projekciji drafta na službenim stranicama NBA-a, Dario Šarić bit će 11. pick te bi tako završio u redovima Denver Nuggetsa. Prema Yahoo Sportsu, odabrala bi ga Philadelphia kao deseti pick. Sixersi imaju pravo i na treći pick.

Jusuf Nurkić, centar Bosne i Hercegovine, prema NBA.com krenuo bi stopama Dina Rađe i kao 17. pick postao član Bostona. Yahoo pak predviđa da će biti 15. pick na kojeg prava polažu Atlanta Hawksi.

Marko Ramljak iz Zadra odlučio je da ove godine neće izlaziti na draft, kao i dva člana sarajevskog Sparsa, Adin Vrabac i Nedim Buza.

Prema brojnim analizama, ovogodišnji draft bit će jedan od najkvalitetnijih u povijesti, možda najbolji poslije onog iz 2003., kada je prvi izbor bio LeBron James.

Draft će se održati 26. lipnja u Brooklynu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 12:25
    U Miami Heatu
    Obrisan korisnik
  • zovche19.06.2014. u 10:22
    pogledao sam i primjerice naspram jednog Valanciunasa mislim da Jusuf nije bi blizu tome ni u kojem pogledu... a latvijac se dobrano namucio da bi izborio minutazu u torontu gdje su najtanji bili, vjerojatno u nekom drugom klubu ne bi ni izborio... eto vi meni recite u kojem klubu bi jusuf mogao... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 22:18
    zasto prije komentiranja nisi pogleda koju utakmicu cedevite ove sezone?
    Obrisan korisnik
  • zovche18.06.2014. u 18:49
    ja mislim da ce nurkic biti biran u drugom krugu... visih, jacih i inteligentnijih mozes naci u svakom kvartu u brooklyinu...
    zovche
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 18:39
    nadam se da će odigrat bar još dvije sezone u eu
    Obrisan korisnik