Košarka

Galatasaray odlučio bojkotirati odlučujuću utakmicu finala turskog prvenstva

Ante Zovko • srijeda, 18.06.2014.
Galatasaray odlučio bojkotirati odlučujuću utakmicu finala turskog prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Fenerbahče i Galatasaray trebali bi u četvrtak odigrati sedmu, odlučujuću utakmicu finala Turskog prvenstva. No, kako sada stvari stoje, Fenerbahče će osvojiti titulu bez borbe.

Nakon što je Turski košarkaški savez (TBF) kaznio Galatasaray s 40.000 turskih lira zbog navijačkih incidenata u Fenerbahčeovoj Ülker Areni, Galatasaray je reagirao priopćenjem u kojem poručuje da momčad neće nastupiti u majstorici za prvaka.

Predsjednik Galatasaraya Ünal Aysal nazvao je TBF "marionetom mračnih krugova":

"Odluka da se utakmica igra pred gledateljima unatoč ugrožavanju života naših igrača i tehničkog osoblja je izdaja turskog sporta. Galatasaray neće sudjelovati u ovoj prljavoj igri. Razmislit ćemo i o tome da li bi naše muške i ženske ekipe trebale nastaviti sudjelovati u lokalnim natjecanjima", poručio je Aysal preko televizije.

Galatasaray je na domaćem terenu 16. lipnja izjednačio seriju na 3-3 pobjedom 85:77, a posljednji susret zakazan je za četvrtak na Fenerbahčeovu parketu.

Šesti susret mogli su u dvorani zbog zabrane saveza pratiti samo žene i djeca mlađa od 14 godina.

Trener Galatasaraya Ergin Ataman tvrdi da se radi o dvostrukim mjerilima i da bi njegov kolega s druge strane, Željko Obradović, na njegovoj poziciji imao zaštitu.

"Isto misle moji igrači. Da je Obradović na mojem mjestu, Europa bi se digla na noge. Ne znam kako ćemo moći igrati ako se uvjeti ne normaliziraju", rekao je Ataman koji smatra da će mu u Fenerovoj dvorani biti ugrožen život.

Ako se Galatasaray uistinu ne pojavi na utakmici, ona će biti registrirana rezultatom 20:0 za Fenerbahče u čijim redovima igraju hrvatski reprezentativci Bojan Bogdanović i Luka Žorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 18:12
    ovi su gori od srba
    Obrisan korisnik