Košarka

Bayern slavio u Berlinu i osvojio povijesnu titulu

Ante Zovko • srijeda, 18.06.2014.
Bayern slavio u Berlinu i osvojio povijesnu titulu

Bayern München osvojio je svoj treći naslov njemačkog prvaka u povijesti i prvi poslije 1955. godine. Momčad Svetislava Pešića iskoristila je prvu priliku kako bi zaključila finalnu seriju protiv berlinske Albe rezultatom 75:62 (ukupno 3-1).

Otkad je Bayern 2008. najavio da će vratiti staru slavu klubu i pokušati ga približiti visinama na kojima ordinira njegov nogometni brat, bavarski klub radio je korak po korak, a sada je, prvi put od povratka iz nižih liga stigao do njemačke krune na krilima trica Heika Schaffartzika.

Sa samo tri pogođene trice iz 18 pokušaja Alba se nije mogla nositi s Bayernom koji ih je ubacio 12 iz 25 pokušaja. Leon Radošević bio je jedini kod domaćih s više od deset poena (21). Kad su u posljednjoj četvrtini gosti dohvatili dvoznamenkastu prednost, više je nisu ispustili te su iskoristili prvu meč-loptu.

Bayern je dvaput lomio rezultat. Prvo nije uspio kapitalizirati devet poena prednosti sredinom treće četvrtine, što je bilo najveće vodstvo neke momčadi do tog trenutka. Međutim, jezičac vage je prevagnuo na gostujuću stranu do polovice posljednje četvrtine pomoću nekoliko trica i ALBA nije imala odgovor.

Schaffartzik je otvorio seriju s dvije trice na otvaranju posljednje četvrtine. Uzvratio je Stojanovski (53:56). Schaffartzik pogađa još jednu tricu, pridružili su se Delaney i Bryant i Bavarci su pobjegli na 66:57 u šestoj minuti.

Bio je to kraj nada Berlinčana da bi mogli ostati u igri. Radošević, Schultze i Vargas vratili su ispod deset razlike, ali više nije bilo vremena za povratak.

Najbolji strijelci Albe pored Radoševića bili su Stojanovski s devet poena te Kendall i Hammonds s po osam. Thompson je predvodio Bayern s 18 ubačaja. Taylor je dodao 16, a Schaffartzik 12.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido19.06.2014. u 16:51
    Najvaznije je za Njemacku kosarsku sto ce Bayern raditi na velikom projektu mladih talenata kao sto i u nogometu rade pa ce se pokusati kroz nekoliko godina da ojacaju reprezentacije...
    nido
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 12:02
    Bayern je svake od posljednjih par godina napravio ogoman korak napred. Struku imaju, lovu isto tako. Sljedeći veliki korak bi bio ući među 8 u Europi. Za F4 je još puno prerano. Pešići su to dobro posložili. Svaka čast.
    Obrisan korisnik
  • nido18.06.2014. u 22:53
    Sljedeci cilj je iskorak u Euroligi, prvo na f4 pa onda i na krov :-)))
    nido