Tenis

Čiliću i Karloviću prolazni protivnici, tenisačicama nezgodniji ždrijeb

Branimir Korać • petak, 20.06.2014.
Čiliću i Karloviću prolazni protivnici, tenisačicama nezgodniji ždrijeb
Foto: EPA

Održan je ždrijeb glavnog turnira u Wimbledonu, a u ždrijebu se našlo osmero hrvatskih predstavnika. U konkurenciji tenisača najtežeg protivnika prema trenutnoj formi izvukao je Ante Pavić dok kod tenisačica protiv nositeljica igraju Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni...

Marin Čilić u prvom kolu igra protiv Francuza Paul-Henrija Mathieua s kojim se često susretao i u sedam mečeva ima četiri pobjede. U jedinom ovogodišnjem meču na zemlji u Madridu Čilić je bio bolji sa 6:4, 1:6, 6:2. Inače, već tri puta su igrali na travnatoj podlozi, sva tri puta 2008. godine, a Čilić je odnio pobjede u Wimbledonu i Nottinghamu dok je Mathieu bio bolji u Queen'su. Pobjednik ovog susreta u drugom kolu ide na boljeg iz dvoboja Kylea Edmunda i Andreasa Haider-Maurera. Čilić je ovaj tjedan poražen od Edmunda na ekshibiciji u Londonu, a daleki pogled u treće kolo mogao bi donijeti susret s Tomašom Berdychom.

Nakon što je uspješno odradio posao u kvalifikacijama, Ante Pavić saznao je protivnika na startu Wimbledona. Bit će to Kolumbijac Alejandro Falla koji je nedavno igrao finale u Halleu. Tamo ga je zaustavio Roger Federer, no Falla je pokazao da je u dobroj formi. Trebat će Paviću dosta sreće u ovom dvoboju, a pobjednik ide na boljeg iz susreta Feliciana Lopeza i Yuichija Sugite.

Protivnik Ivi Karloviću u prvom kolu bit će Kanađanin Frank Dancevic, igrač koji je tek u dva navrata uspio proći prvo kolo u Wimbledonu. Bilo je to davno, 2007. i 2008. godine i ne bi trebao predstavljati veliki problem za Karlovića bez obzira što hrvatski tenisač nije najbolje otvorio travnatu sezonu. Pobjednik ovog dvoboja ide na boljeg iz susreta Dudija Sele i Mihaila Kukuškina, a treće kolo najvjerojatnije donosi Rafaela Nadala.

U konkurenciji tenisačica Ajla Tomljanović krenut će protiv poznanice iz juniorskih dana Heather Watson kada su se triput susretale dok u seniorskoj konkurenciji još uvijek nisu igrale međusobno. Watson igra odlično u Eastborneu gdje je došla do polufinala i igrat će protiv Amerikanke Keys. Bolja iz susreta Ajle i Watson ide na pobjednicu meča Angelique Kerber - Urszula Radwanska.

Petra Martić dobila je prolaznu protivnicu u Lourdes Dominguez Lino i veći protivnik trebalo bi biti fizičko stanje i forma. U slučaju pobjede, slijedi teži posao u drugom kolu, bolja iz susreta Kirsten Flipkens i Tamire Paszek.

Donna Vekić izvukla je 21. nositeljicu, iskusnu Talijanku Robertu Vinci, igračicu koja samo jednom nije uspjela proći prvo kolo. Obje igraju u dosta promjenjivoj form, Vekić je imala i problema s leđima i ne očekuje je lagan meč. Drugo kolo donosi rusku povratnicu na teren Veru Zvonarjevu ili Britanku Taru Moore što bi trebao biti lakši posao od prvog kola tko god prošao, bez obzira na zvučno ime Zvonarjeve.

Najteži posao imat će Mirjana Lučić-Baroni koju očekuje susret protiv osme nositeljice Viktorije Azarenke. Azarenka je daleko od prave forme, tek se vraća na teren nakon ozljede, međutim svejedno u ovaj susret ulazi kao veliki favorit. 2010. godine ove dvije igračice susrele su se u Wimbledonu i Bjeloruskinja je slavila s dva puta po 6:3. Drugo kolo pobjednici ovog susreta donosi Johannu Larsson ili Bojanu Jovanovski.

Prvo kolo za Anu Konjuh donosi susret protiv Marine Erakovic u kojem nije bez šanse. Erakovic inače igra solidno na travi, u Wimbledonu uredno dođe do drugog ili trećeg kola, međutim u dva ovogodišnja nastupa na travi upisala je dva neočekivana poraza od Timee Babos i Coco Vandeweghe. Drugo kolo za Konjuh ili Erakovic donosi Samanthu Stosur ili Yaninu Wickmayer.

Tenisači, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 26) - Paul-Henri Mathieu (Francuska)
Ante Pavić (Hrvatska) - Alejandro Falla (Kolumbija)
Ivo Karlović (Hrvatska, 29) - Frank Dancevic (Kanada)
Novak Đoković (Srbija, 1) - Andrej Golubjev (Kazahstan)
Tomaš Berdych (Češka, 6) - Victor Hanescu (Rumunjska)
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - David Goffin (Belgija)
David Ferrer (Španjolska, 7) - Pablo Carreno Busta (Španjolska)
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 5) - Joao Sousa (Portugal)
Roger Federer (Švicarska, 4) - Paolo Lorenzi (Italija)
Milos Raonic (Kanada, 8) - Matthew Ebden (Australija)
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Martin Kližan (Slovačka)

Tenisačice, prvo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Heather Watson (Velika Britanija)
Petra Martić (Hrvatska) - Lourdes Dominguez Lino (Španjolska)
Donna Vekić (Hrvatska) - Roberta Vinci (Italija, 21)
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 8) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska)
Ana Konjuh (Hrvatska) - Marina Erakovic (Novi Zeland)
Serena Williams (SAD, 1) - Ana Tatišvili (Gruzija)
Maria Šarapova (Rusija, 5) - Samantha Murray (Velika Britanija)
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Teliana Pereira (Brazil)
Jelena Janković (Srbija, 7) - kaia Kanepi (Estonija)
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Andreea Mitu (Rumunjska)
Petra Kvitova (Češka, 6) - Andrea Hlavačkova (Češka)
Na Li (Kina, 2) - Paula Kania (Poljska)

Tenisači, parovi, prvo kolo:
Marin Draganja/Florin Mergea (Hrvatska/Rumunjska) - Marcel Granollers/Marc Lopez (Španjolska/Španjolska, 6)
Mate Pavić/Andre Sa (Hrvatska/Brazil) - Treat Huey/Dominic Inglot (Filipini/Velika Britanija, 10)

Tenisačice, parovi, prvo kolo:
Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (Kineski Tajpeh/Kina, 1) - Darija Jurak/Megan Moulton Levi (Hrvatska/SAD)
Ajla Tomljanović/Christina McHale (Hrvatska/SAD) - Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro (Španjolska/Španjolska, 16)
Mirjana Lučić-Baroni/Daniela Hantuchova (Hrvatska/Slovačka) - Johanna Konta/Tara Moore (Velika Britanija/Velika Britanija)
Donna Vekić/Sharon Fichman (Hrvatska/Kanada) - Kimiko Date Krumm/Barbora Zahlavova Strycova (Japan/Češka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 14:05
    Doktor i Cilic prolaze dok je Ante dobio jako neugodnog protivnika i biti ce jako tesko i do seta doc dok kod cura bi Martic,Tomljanovic i Konjuh trebale proci,Lucic protiv Vike ima mozda 2,3 % sansi
    Obrisan korisnik