Nogomet

Halilhodžić: "Idemo odigrati dobro protiv Rusije i kvalificirati se u osminu finala"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 23.06.2014.
Halilhodžić: "Idemo odigrati dobro protiv Rusije i kvalificirati se u osminu finala"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši trener Dinama je sa svojim Alžirom došao na korak od prolaska u idući krug natjecanja na svjetskoj smotri. Impresivnu pobjedu nad Korejom posvetio je navijačima...

"Veliki udio u ovoj pobjedi imaju naši navijači, oni koji su došli u Brazil li i oni kod kuće i koji su toliko čekali na ovu pobjedu", kazao je po odličnoj utakmici protiv Južne Koreje Vahid Halilhodžić, izbornik Alžira.

Tome je bivši trener Dinama dodao: "Moja momčad danas je pokazala sve svoje jake strane. Dogovor je bio da se držimo čvrsto u prvih 15 minuta, mislim da su to sjajno odradili, a ukupno je prvo poluvrijeme za nas bilo izuzetno efikasno. Iz nekog razloga smo u drugom poluvremenu malo posustali, o tome ćemo još pričati."

Islam Slimani: "Zahvaljujem izborniku na povjerenju, mislim da mu se cijela momčad odužila za predani rad i da je dala sve od sebe danas. Naš je cilj proći među 16 najboljih i imamo šansu za to."

Halilhodžić, iako sretan zbog pobjede, već razmišlja o idućoj utakmici: "Sve je moguće sada. Idemo odigrati dobro protiv Rusije i kvalificirati se u osminu finala."

Hong Myungbo, trener Južne Koreje koja je do sad osvojila tek bod, bio je u sasvim suprotnom raspoloženju: "Rezultat je prilično jasan. Krivo smo se pripremali za utakmicu, radili smo pogreške u igri, padala nam je koncentracija, posebice u obrambenoj zoni u kojoj se to ne bi smjelo događati."

Iako priprema, kako je izbornik kazao, nije bila najbolja, ipak naglašava: "Nismo podcijenili Alžir. Ta je momčad danas igrala sasvim drukčije od onog protiv Belgije, danas su bili mnogo bolji i pobjedu su zaslužili."

Koreja nema više šansi za prolazak dalje, pa Hong Myungbo kaže: "Mi se moramo sada pomiriti sa situacijom, a navijačima smo dužni boriti se do kraja."

SP 2014, Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Belgija1:0Rusija
Južna Koreja2:4Alžir
1Belgija 34:1+39
2Alžir 36:5+14
3Rusija 32:3-12
4Južna Koreja 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 06:28
    Kako nema Koreja šanse? Ako pobjede Belgiju sa 2 razlike i Alžir ne dobije Ruse mogu proći. Doduše to su 2 vrlo malo vjerovatna "alija" ali nisu još gotovi...
    Obrisan korisnik