Nogomet

Hazard: "Dobrih deset minuta, ništa drugo"

Martina Oštrić • ponedjeljak, 23.06.2014.
Hazard: "Dobrih deset minuta, ništa drugo"
Foto: EPA

Belgija je s minimalnih 1:0 u 88. minuti odnijela pobjedu nad Rusijom, te se sa šest bodova iz dvije utakmice već nakon drugog kola plasirala u drugi krug natjecanja. Belgijci u treće kolo mogu ući opušteno i čekati protivnika u osmini finala...

Teška utakmica na Maracani završila je s jednim pogotkom u mreži ruskog vratara Igora Akinfejeva, što je Belgiji u konačnici donijelo i drugi krug. Belgijski izbornik Marc Wilmots na zanimljiv se način osvrnuo ogled s protivnicima. "Zašto smo bili bolji u posljednjih deset minuta? Pa Rusi su jednostavno bili umorni", kazao je Wilmots dodavši kako su Rusi bili toliko umorni da su počeli gledati u pod, što je njegovoj momčadi dalo šansu, a oni su je iskoristili.

"Nije bilo lagano, no mi se nikad ne predajemo". Wilmots je objasnio kako će momčadi dati da se malo zabave prije nego krenu u ozbiljne pripreme za sljedeću utakmicu gdje ih čeka Južna Koreja.

Strijelac za Belgiju bio je Divock Origi. 19-godišnjak je u 57. minuti zamijenio Mertensa, te tako postao najmlađi strijelac Belgije u povijesti. Zanimljivo, Divock Origi nije ni trebao na Svjetsko prvenstvo, već je priliku dobio ozljedom Christiana Bentekea. Strijelac pobjedničkog pogotka kratko je prokomentirao kako nitko nije mogao ni pomisliti da je ovo moguće".

Momčadski mu kolega i asistent pri postizanju pogotka Eden Hazard bio je iskren te rekao kako ovo nije bila dobra utakmica za Belgijce. "Posljednjih desetak minuta je bilo dobro, i to je sve".

Rusi nisu imali Bog zna što reći nakon ovakve utakmice. S jednim bodom iz dvije utakmice čeka ih teška borba u posljednjem kolu. Njihov pak trener Fabio Capello smatra kako rezultat nije pošten, "no činjenica je da smo izgubili. Posljednji udarac je uvijek bio netočan. Ili prejak, ili preslab", završio je Talijan.

SP 2014, Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Belgija1:0Rusija
Južna Koreja2:4Alžir
1Belgija 34:1+39
2Alžir 36:5+14
3Rusija 32:3-12
4Južna Koreja 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 11:46
    Belgija nije oduševila, s obzirom na potencijal momčadi, očekujem prolaz Alžira ko drugog iz skupine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 02:07
    realno, rusi nemaju sta trazit protiv alzira. em rusi igraju zakurac, em alzir igra iznenadjujuce dobro
    Obrisan korisnik