Nogomet

Rijeka prema Malti ili Mađarskoj, Hajduk u Luksemburg ili u Irsku

Ante Zovko • ponedjeljak, 23.06.2014.
Rijeka prema Malti ili Mađarskoj, Hajduk u Luksemburg ili u Irsku
Foto: Duje Bonačić

Ždrijebom u Nyonu hrvatski su predstavnici saznali protivnike u prvom i drugom pretkolu Europske lige. Hajduk kreće u drugom pretkolu protiv pobjednika dvoboja luksemburškog Jeunesse Escha i irskog Dundalka, Rijeka s pobjednikom ogleda malteške Slieme i mađarskog Ferencvarosa, a Split u prvom pretkolu ide na armensku Miku.

Izgledno je da će Rijeka u drugom pretkolu igrati protiv Ferencvarosa koji je veliki favorit protiv Sliema Wanderersa s Malte. Tko god bio protivnik, prva utakmica igrat će se na Kantridi 17. srpnja, a uzvrat je 24. srpnja.

Hajduk je naizgled imao sreće sa ždrijebom jer su i luksemburški Jeunesse Esch i irski Dundalk prolazni protivnici s kojima momčad Igora Tudora ne bi smjela imati problema. Splićani će također prvi susret odraditi 17., a drugi 24. srpnja.

Jeunesse Esch je prošle sezone u prvom pretkolu Europske lige izbacio finski TPS, a u drugom je glatko poražen od latvijskog Ventspilsa (ukupno 5:1).

Hajdukov kapetan Mario Maloča izjavio je za službene klupske stranice da očekuje prolaz Dundalka: "Sigurno da su nam u ovom trenutku i luksemburška i irska momčad nepoznanice, ali siguran sam da ce nas stručni stožer na vrijeme i detaljno upoznati o suparniku koji prođe prvo pretkolo. Na nama je da se najbolje spremimo i spremno dočekamo te susrete. I naravno da želimo prolaz."

Zanimljivo je da je Hajduk već igrao protiv Dundalka, davne 1977. godine u prvom kolu Kupa kupova. U Irskoj je poražen 0:1, a u Splitu je slavio 4:0. Puno ružniju uspomenu na Irsku Hajdukovci nose iz 2004. godine, kad je tadašnjeg hrvatskog prvaka u drugom pretkolu Lige prvaka izbacio Shelbourne.

Bijeli su dvaput izbacivali Luksemburžane iz Europe. 1997. godine bilo je to u prvom pretkolu Kupa Uefe protiv Grevenmachera, a 1999. protiv Dudelangea.

Split, koji je bio nositelj u prvom pretkolu, nije imao sreće ne s toliko s protivnikom, koliko s dugim putovanjem u Armeniju. Mika je prošle sezone eliminiran u prvom pretkolu Europske lige od crnogorskog Rudara. Prođu li Splitovci, u drugom pretkolu čeka ih izraelski Hapoel Beer-Sheva. Prva utakmica prvog pretkola igra se 3. srpnja na Parku mladeži, a uzvratna 10. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 20:52
    O cemu vi...europa je za luzere Max Tv liga je zakon
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 20:40
    Nemogu se sresti momčadi iz iste zemlje. Izraelci su prolazni, Split je dobar u kvalifikacijama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 18:07
    ma svi idu u skupine, sigurna stvar. jedino se međusobno mogu izbaciti ako se sretnu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 16:36
    Naše prvenstvo je više nego odlično dok sve ide po planu braće. Kad nešto krene mimo plana, onda se događaju stvari kao s Osijekom ove sezone i sve ode u pm.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 15:55
    Ma svi kuci,kome treba europa...zanimljivije je nase prvenstvo
    Obrisan korisnik