Rukomet

CO Zagreb i Lokomotiva u trećem bubnju uoči ždrijeba skupina Lige prvaka

Zvonka Keliš • utorak, 24.06.2014.
CO Zagreb i Lokomotiva u trećem bubnju uoči ždrijeba skupina Lige prvaka

Europska rukometna federacija otkrila je i raspored momčadi i ekipa uoči ždrijeba kako glavne faze natjecanja Lige prvaka i prvakinja tako i njihovih kvalifikacijskih turnira. Hrvatski prvaci i predstavnici u grupnoj fazi natjecanja, momčad CO Zagreba te ekipa Lokomotive, našli su se u trećem bubnju koji je zauzela i Podravka Lokomotiva uoči ždrijeba kvalifikacijskih turnira.

Uoči ždrijeba Lige prvaka i prvakinja Europska rukometna federacija podijelila je momčadi sudionice po bubnjevima kako za sam ždrijeb skupina tako i za kvalifikacijske turnire. EHF je tom prilikom odlučio kako će se hrvatski predstavnici CO Zagreb i Lokomotiva naći u trećem bubnju uoči ždrijeba skupina, dok je Podravka Vegeta također u trećem bubnju, ali za ždrijeb kvalifikacijskih turnira.

CO Zagreb izbjegao Medvede, Schaffhausen i Alingsas

Ždrijeb skupina Lige prvaka donosi 21 momčad koja se izravno plasirala u grupnu fazu natjecanja te tri koje će u nju stići nakon kvalifikacija, a koje će biti podijeljene u šest bubnjeva s po četiri ekipe u svakome bubnju, a kao i do sada, momčadi iz iste zemlje neće se moći naći u istoj skupini.

Hrvatski prvak CO Zagreb ove se sezone našao u bubnju tri zajedno s ekipama ruskih Čehovskih Medveda, švicarskog Kadetten Schaffhausena te švedskog Alingsasa čime će iste momčadi izbjeći u natjecanju po skupinama najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Prvi bubanj popunile su one najjače i najbolje ekipe Kiela hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka, Barcelone, Veszprema hrvatskih Mirka Alilovića i Renata Sulića te Kielcea čije boje brane brojni Hrvati, točnije, Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Denis Buntić, Željko Musa te od naredne sezone i Marin Šego. U drugome su se bubnju, pak, našle ekipe KIF Koldinga, makedonskog Metalurga trofejnog hrvatskog trenera Line Červara te hrvatskog rukometaša Luke Cindrića, kao i momčadi Celja Pivovarne Laško, za koju igraju Ivan Slišković te Šime Ivić od ove sezone, te francuskog Dunkerquea.

U četvrti bubanj smješteni je njemački RN Löwen, španjolska Naturhouse La Rioja, mađarski Pick Szeged te poljska Wisla Plock, dok su peti bubanj popunili aktualni europski klupski prvak Flensburg, kao i danski Aalborg, makedonski Vardar hrvatskih rukometaša Igora Karačića, Luke Rakovića te od nove sezone i Blaženka Lackovića, a tu je i francuski PSG hrvatskih Igora Vorija, Marka Kopljara te Jakova Gojuna. Na koncu, u šestom su bubnju francuski Montpellier, u koji je stigao hrvatski vratar Venio Losert, te preostale tri momčadi koje stižu iz kvalifikacija.

Kvalifikacijski turniri, točnije, njih tri bit će odigrani 6. i 7. rujna u obliku Final Four turnira na kojima će u polufinalnima ekipe iz bubnja 1 zaigrati s onima iz bubnja 4 te one iz bubnja 2 s ekipama iz bubnja 3. Uslijedit će potom finala, a najbolje momčadi turnira plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka.

Uoči ždrijeba kvalifikacija EHF je odredio kako će se u prvom bubnju naći ukrajinsko Motor Zaporožje, bjeloruski Meškov Brest hrvatskog trenera Željka Babića te igrača Ljube Vukića, Ivana Pešića, Domagoja Sršena, Ivana Karačića te Davida Miličevića, a tu je i rumunjska Constanta. Drugi bubanj popunile su ekipe srpske Vojvodine, portugalskog Porta te norveškog Hasluma, a u treći su se smjestili slovački Tatran Prešov, austrijska Alpla Hard te turski Bešiktaš. Četvrti bubanj primio je ekipe nizozemskog Targos Bevoa, belgijske Initie Hasselt te talijanskog Junior Fasana.

Lokomotiva neće u skupinu s Vardarom, Metzom i Hypom

Liga prvakinja, točnije, njen ždrijeb skupina ovoga će petka 14 ekipa te dvije ekipe, koje će svoje mjesto u grupnoj fazi natjecanja zauzeti preko kvalifikacija, podijeliti u četiri bubnja s po četiri ekipe u svakome, a ekipe iz istih zemalja ponovno se neće moći susresti u istoj skupini.

Hrvatske prvakinje, rukometašice Lokomotive, uoči ždrijeba skupina našle su se u trećem bubnju zajedno s ekipom makedonskog Vardara čije boje brani Maja Zebić, a od naredne će joj sezone pomoći i Andrea Penezić, a tu su još i ekipe francuskog Metza te austrijskog Hypa. U prvom bubnju našle su se ekipe mađarskog Györija ujedno i aktualne prvakinje Europe, crnogorske Budućnosti Hrvatica Marte Žderić i Katarine Ježić, norveškog Larvika te slovenskog Krima hrvatske vratarke Jelene Grubišić.

Bubanj 2 popunili su danski Viborg, rumunjska Baia Mare, njemački Thüringer te ruski Dinamo-Sinara Volgograd, dok su se u četvrti bubanj smjestile ekipe švedskog Sävehofa te poljskog Lublina, kao i dvije ekipe pobjednice kvalifikacija.

Kvalifikacije su, pak, na rasporedu 20. i 21. rujna u obliku dva turnira također po principu Final Four turnira, a tom su se prilikom hrvatske viceprvakinje, rukometašice Podravke Vegete, našle u bubnju tri zajedno s bjeloruskom ekipom BNTU-BelAz Minska, dok su prvi bubanj popunili mađarski Rail Cargo Hungaria te danski Midtjylland, a drugi norveški Byasen Trondheim Hrvatica Marte i Teodore Tomac te njemački Leipzig. U posljednji, četvrti bubanj smještene su, pak, nizozemske ekipe Sercodak/Dalfsen te srpski Radnički Kragujevac.

Ždrijeb kvalifikacija na rasporedu je ovoga četvrtka u 14 sati u Beču gdje će dan kasnije biti održan i ždrijeb skupina Lige prvaka i prvakinja od 18 sati.

Raspored momčadi uoči ždrijeba skupina Lige prvaka:
Bubanj 1: THW Kiel (GER), FC Barcelona (ESP), MKB-MVM Veszprem (HUN), KS Vive Targi Kielce (POL)
Bubanj 2: KIF Kolding (DEN), HC Metalurg (MKD), RK Celje Pivovarna Laško (SLO), Dunkerque Grand Littoral (FRA)
Bubanj 3: RK CO Zagreb (CRO), Čehovski Medvedi (RUS), Kadetten Schaffhausen (SUI), Alingsas HK (SWE)
Bubanj 4: Rhein-Neckar Löwen (GER), Naturhouse La Rioja (ESP), Pick Szeged (HUN), Orlen Wisla Plock (POL)
Bubanj 5: SG Flensburg-Handewitt (GER), Aalborg Handbold (DEN), HC Vardar (MKD), PSG HB (FRA)
Bubanj 6: Montpellier AH (FRA), pobjednik kvalifikacijske skupine 1, pobjednik kvalifikacijske skupine 2, pobjednik kvalifikacijske skupine 3

Raspored ekipa uoči ždrijeba skupina Lige prvakinja:
Bubanj 1: Györi Audi ETO KC (HUN), WHC Budućnost (MNE), Larvik HK (NOR), RK Krim Ljubljana (SLO)
Bubanj 2: Viborg HK (DEN), HCM Baia Mare (ROU), Thüringer HC (GER), Dinamo-Sinara Volgograd (RUS)
Bubanj 3: WHC Vardar SCBT (MKD), Metz Handball (FRA), Hypo Niederösterreich (AUT), RK Lokomotiva Zagreb (CRO)
Bubanj 4: IK Sävehof (SWE), MKS Selgros Lublin (POL), pobjednice kvalifikacijske skupine 1, pobjednice kvalifikacijske skupine 2

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 15:59
    treća skupina u muškoj konkurenciji najslabija. zašto se zove trećom nije mi jasno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 12:43
    Gledam svake sezone ovaj raspored jakosnih skupina i još uvijek mi nije jasno po kojem principu je Montpellier u zadnjoj skupini, aktualni prvak Europe Flensburg u predzadnjoj, Lowen u četvrtoj, ovi naši jadnici i neki Šveđani u trećoj i Celje i Dunkerque u drugoj, odmah do ovih nominalno najjačih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik