Nogomet

Wilshere: "Pokazali smo karakter, imamo dobru momčad"

Martina Oštrić • utorak, 24.06.2014.
Wilshere: "Pokazali smo karakter, imamo dobru momčad"
Foto: EPA

Englezi će Svjetsko prvenstvo u Brazilu pokušati zaboraviti što brže. U tri utakmice uspjeli su doći tek do jednog remija, s pobjednicima skupine Kostarikom, i to bez golova. Ipak, imaju mladu momčad što svakako žele unovčiti u budućnosti.

Engleski izbornik Roy Hodgson smatra kako je njegova momčad danas pokazala kako dobra može biti. "Ne mogu ne biti razočaran što nastup u Brazilu nismo okončali pobjedom, no ne mogu tražiti bolji nastup. Mislim da zaista nemamo sreće što smo danas ostali bez sva tri boda, no drago mi je što smo navijačima dali razlog za veselje kad je u pitanju naš nastup".

Kapetan Frank Lampard, kojemu bi utakmica protiv Kostarike mogla biti i posljednji nastup za reprezentaciju, smatra kako su imali dovoljno šansi za pobjedu. Osvrnuo se i na navijače, koji su pjevali i navijali premda je momčad ispala s prvenstva. "Šteta što nismo napravili dovoljno da nastave dalje i produže boravak u Brazilu".

Za 22-godišnjeg Jacka Wilsherea nema zime kad je engleski nogomet u pitanju premda im je ovo najgori nastup još od 1958. "Profesionalci smo, i moramo biti ponosni i pokazati da stvarno volimo igrati za našu zemlju. Pokazali smo veliki karakter, mučili smo se s vremenskim uvjetima, no nismo posrnuli".

"U prvom smo poluvremenu bili nervozni. Bilo je važno da smo imali loptu poslijednih 25 minuta prvog dijela te da smo dominirali. Kreirali smo nekoliko šansi, no sretni smo što nismo izgubili baš sve utakmice u skupini".

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 14:58
    "Pokazali smo veliki karakter" hahah daj ne muljaj sebe i javnost, jebiga imas takvog izbornika da i ako si najbolji veznjak sta engleska trenutno ima, ne igras.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 23:52
    "mučili smo se s vremenskim uvjetima" evo,već traži alibi.tipično.engleska jednostavno nema kontituitet dobrih rezultata na sp.na papiru su brutalni,a na terenu...rezultati govore za sebe
    Obrisan korisnik