SP 2014, Skupina D, 3. kolo, 24.06.2014, 18:00 h, Estadio Mineirao, Belo Horizonte
Suci: Djamel Haimoudi (Alžir), Redouane Achik (Alžir), Abdelhak Etchiali (Alžir)
Kostarika
Kostarika
0:0 Engleska
Engleska

Kostarika potvrdila prvo mjesto u skupini, Engleska ipak s bodom putuje kući

Mihaela Bradovski • utorak, 24.06.2014.
Kostarika potvrdila prvo mjesto u skupini, Engleska ipak s bodom putuje kući
Foto: EPA

Reprezentacija Kostarike ostala je neporažena u prvoj fazi Svjetskog prvenstva. Pobjedama nad Urugvajem i Italijom pridodali s remi s Englezima i puni samopouzdanja gledaju prema nastavku natjecanja. Engleska je vrsta s druge strane odigrala svoje posljednje minute u Brazilu...

Kostarika
Engleska
Kostarika
Engleska
 
Keylor Navas
15
Junior Diaz
 
Oscar Duarte
 
Giancarlo Gonzalez
 
Cristian Gamboa
19
Roy Miller
14
Randall Brenes
(do 59')
 
Yeltsin Tejeda
 
Celso Borges
(do 78')
 
Bryan Ruiz
 
Joel Campbell
(do 65')
Pričuvni igrači
 
Christian Bolanos
59'
 
Marco Urena
65'
11
Michael Barrantes
78'
Trener
Jorge Luis Pinto
13
Ben Foster
 
Phil Jones
 
Gary Cahill
6
Chris Smalling
3
Luke Shaw
8
Frank Lampard
18
Jack Wilshere
(do 73')
4
James Milner
(do 76')
19
Ross Barkley
8
Adam Lallana
(do 62')
15
Daniel Sturridge
Pričuvni igrači
10
Raheem Sterling
62'
4
Steven Gerrard
73'
10
Wayne Rooney
76'
Trener
Roy Hodgson

Dvoboj Kostarike i Engleske odigrao se "u sjeni" sudara Italije i Urugvaja među kojima se tražio drugi putnik u osminu finala. Izabranicima Jorgea Luisa Pinta za završetak grupne faze natjecanja na prvoj poziciji dovoljan je bio i bod, a uoči početka Svjetskog prvenstva proglašavani autsajderima "skupine smrti" u nastavak natjecanja kreću neporaženi.

Nakon što su na opće iznenađenje slavili protiv Urugvaja i Italije, ostali su neporaženi i protiv trećeg svjetskog prvaka. Prvi udarac prema vratima Fostera uputili su već u drugoj minuti, no udarac Campbella otišao je izvan okvira. Neprecizan je deset minuta kasnije na drugoj strani bio i Sturridge nakon što je Wilshere osvojio središnjicu terena.

Isti igrač pokušao je zaprijetiti Navasu i šest minuta kasnije, no pokušaj iz poluvoleja ponovno nije bio dovoljno opasan po protivničkog vratara. U 23. minuti prva prava prilika za Kostariku nakon perioda igre uglavnom u središnjici terena. Borges je odlično izveo slobodan udarac i engleski se vratar morao dobro istegnuti da izbije loptu u korner.

Četiri minute kasnije uzbuđenje na drugoj strani. Na dodavanje Barkleya Sturridge izlazi sam pred Navasa koji nakon starta Duartea dolazi u posjed lopte. Engleski reprezentativci tražili su kazneni udarac no jednakog mišljena nije bio i glavni sudac susreta, Alžirac Djamel Haimoudi.

I dok su Kostarikanci imali više loptu u nogama, Engleska je bila momčad s boljim i učestalijim prilikama. Sturridge je u novoj prilici bio i nakon 35 minuta igre kada je ostao nečuvan od kostarikanske obrane, ali i malo prekratak u svom pokušaju glavom; lopta je otišla poviše grede Navasa.

Isti trojac, Barkley - Wilshere - Sturridge kreirao je novu priliku za pogodak i tri minute prije odlaska na odmor, ali s jednakim epilogom. Sturridge i Barkley izveli su dupli pas, potonji izlazi pred trojicu protivničkih braniča, ali i puca neprecizno za posljednju priliku prvog dijela i ostanak na 0:0.

Momčad Roya Hodgsona prva je zaprijetila i u nastavku dvoboja, no Navas još jednom izlazi kao pobjednik. Prema njegovim vratima ponovno je pucao Sturridge iako primanje lopte nije bilo najidealnije. Ubrzo nakon povratka na teren u Belo Horizonteu ritam igre isprekidali su prekršaji, požutjeli su Barkley, Lallana i Gonzalez, no rubrika pogodaka i dalje je bila prazna.

Engleski vratar Foster u 63. minuti imao je lagan posao nakon pokušaja Bolanosa, da bi dvije minute kasnije u prvom planu ponovno bio Sturridge nakon još jednog duplog pasa, ovoga puta s Wilshereom. Velika prilika Engleske završila je pokušajem u donji kut, ali na kraju malo pored gola. Brojku promašaja Engleza u 80. je obogatio Rooney; primio je loptu na prsa, pokušao prebaciti Navasa, no ovaj uspijeva izbiti loptu preko grede.

Bilo je to ujedno i posljednje uzbuđenje na susretu, Engleskoj je na oproštaju od Brazila pripao i prvi bod dok je Kostarika osigurala prvo mjesto bez obzira na ishod drugog susreta skupine.

SP 2014, Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Italija0:1Urugvaj
Kostarika0:0Engleska
1Kostarika 34:1+37
2Urugvaj 34:406
3Italija 32:3-13
4Engleska 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 08:38
    Nakon poraza od Meksika napisao sam komentar sve dok se ne promjeni naš mentalitet nećemo nikad proći u drugi krug. Nikada nisam napisao da smo mi najbolja momčad na svijetu, Nisam prognozirao pobjedu nad Meksikom najmanje 3 :0 niti sam rekao da ćemo doći do finala. U svojim komentarima uvijek... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199024.06.2014. u 23:56
    između ostalog i radi ovakvog stanja uma ko u tebe. ko je ta kostarika, i ko je to bolji od nas...pa eto, ima na ovom prvenstvu bar 15-ak boljih MOMČADI
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 20:54
    Kostarika-Obala B.(Japan, Grčka) i Nizozemska-Meksiko,netko od ove četvorke(šestorke) ide u polufinale, a s obzirom kako igraju europske reprezentacija lako moguće da to neće biti Nizozemci...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 20:33
    I to u puno tezoj skupini nego mi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 20:23
    Kostarika ide dalje dok mi kući. Zašto je to tako pitanje za dublju analizu.
    Obrisan korisnik