Nogomet

Lamouchi: "Ugovor mi neće biti produžen, znate i zašto"

Branimir Korać • srijeda, 25.06.2014.
Lamouchi: "Ugovor mi neće biti produžen, znate i zašto"
Foto: EPA

Nakon što je na dosadašnja dva SP-a na kojima je sudjelovala Obala Bjelokosti imala težak ždrijeb u prvoj fazi natjecanja, u Brazilu je imala veliku priliku za prolaz. Međutim, nije ju iskoristila...

Skupina s Kolumbijom, Grčkom i Japanom činila se prolaznom za Obalu Bjelokosti. Međutim, na kraju je Kolumbija dominirala, a Obala Bjelokosti izbačena je s Prvenstva pogotkom Giorgosa Samarasa u 93. minuti iz kaznenog udarca.

Sabri Lamouchi vodio je Obalu Bjelokosti kao najmlađi izbornik na Prvenstvu, a nakon poraza od Grka potvrdio je kako napušta klupu.

"Moj ugovor završio je na Svjetskom prvenstvu, on neće biti produžen i jasno vam je zašto. To je i logično nakon što nismo ostvarili ciljeve na Afričkom kupu nacija i na Svjetskom prvenstvu. Dao sam sve od sebe u ove dvije godine, uživao sam i ponosan sam što sam vodio ovu sjajnu generaciju."

Sada već bivši izbornik bio je udaljen svega minutu od mogućeg novog ugovora i ostanka na klupi.

"Ispali smo na okrutan način, no Grčka je napravila dovoljno da bi pobijedila. Bili smo udaljeni svega minutu od povijesnog rezultata, detalji su odlučili o prolazu i to je normalno na ovoj razini. Jako sam razočaran i frustriran."

Iako je u sastavu nekoliko starijih igrača koji imaju puno iskustva iza sebe, Lamouchi se nada da oni neće prekinuti reprezentativnu karijeru.

"Tu je šest igrača koji su igrali na tri svjetska prvenstva i četvorica koji su bili na dva. Jako sam tužan zbog svih njih. Naporno su radili i tako će i nastaviti, ne vidim razlog zbog čega bi prestali igrati za reprezentaciju", dodaje Lamouchi.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 11:40
    Ipak je Obala repka koja ima nekakav ugled.:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 11:10
    Kod nas: "Ugovor mi hoće biti produžen,ali,ne znate i zašto"
    Obrisan korisnik