Nogomet

Samaras: "Nisam osjećao nikakav pritisak, šutirao sam kao na treningu"

Branimir Korać • srijeda, 25.06.2014.
Samaras: "Nisam osjećao nikakav pritisak, šutirao sam kao na treningu"
Foto: EPA

Pogotkom Giorgosa Samarasa iz kaznenog udarca u 93. minuti Grčka je eliminirala Obalu Bjelokosti i plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv najveće senzacije Prvenstva, reprezentacije Kostarike...

Grčka je na dramatičan način stigla do osmine finala Svjetskog prvenstva. Protiv Obale Bjelokosti trebala je pobjedu, a ostvarila ju je pogotkom Giorgosa Samarasa u sudačkoj nadoknadi iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca.

Grčki kapetan Giorgos Karagounis iako je bio najstariji igrač na travnjaku, ujedno je bio među igračima koji su najviše pretrčali u trenucima kada je napuštao igru.

"Svi smo jako sretni prolazak u osminu finala željeli smo od prvog dana. Ostvarili smo to na fantastičan način u pravom trileru tako da je još slađe. Naša pobjeda je potpuno zaslužena, bili smo bolja momčad kroz svih 90 minuta i ponovno smo učinili Grke ponosnima. Nadam se da ćemo ovdje ostati dugo i da će za Grčku biti ovo još ljepše Prvenstvo. Naše veliko srce pomaže nam da igramo protiv svih prognoza."

Veliki grčki junak je Samaras koji je postigao ključni pogodak i izborio kazneni udarac.

"Što sam osjećao kada sam izvodio kazneni udarac? Baš ništa. Samo sam uzeo loptu i postavio je na bijelu točku. Ja protiv golmana, glava mi je bila čista. Potpuno sam bio koncentriran, učinio sam to tisuće puta na treninzima i utakmicama. Znao sam točno gdje ću pucati, nije bilo nikakvog pritiska i samo sam napravio ono što radim na treningu."

Iako je Grčka bila na ulasku u sudačku nadoknadu pred eliminacijom, Samaras nije gubio nadu.

"Nismo prestajali vjerovati u prolaz sve do zadnjih sekundi. Svi jako dobro znamo da se puno utakmica rješava u posljednjim trenucima. Događa se to u velikim mečevima, ponekad se postignu i dva pogotka u zadnjim sekundama stoga u nogometu morate igrati do posljednjeg zvižduka", dodaje Samaras.

Napadač Celtica dodaje kako Grčka na ovom Svjetskom prvenstvu uopće nije igrala u skladu s reputacijom defenzivne reprezentacije.

"Uopće se nismo branili tijekom ovog SP-a. Prvu utakmicu smo izgubili s 3:0, ali smo napadali, protiv Japana smo s igračem manje pokušavali doći do pogotka, a u ovom susretu smo kontrolirali igru od samog početka. Obrana je odradila odličan posao, a mi iz napada smo postigli golove u pravo vrijeme. Trebali smo posao završiti već kod 1:0, no tri puta smo pogađali vratnicu."

U osmini finala Grci će igrati protiv Kostarike koje je iznenadila u svojoj skupini.

"Poznajemo neke igrače Kostarike, uglavnom one koji igraju u Europi, a gledali smo i susrete protiv Italije i Urugvaja. Dobro ćemo ih proučiti, pronaći dobre i loše strane. Bryan Ruiz je sjajan igrač s velikom karijerom u nizozemskom nogometu i njega i njegovu reprezentaciju uzet ćemo vrlo ozbiljno."

Izbornik Fernando Santos uvjeren je da je bolja momčad prošla u osminu finala.

"Pobijedila je ona momčad koja je imala bolju taktiku, više želje i više prilika. Postigli smo dva pogotka i tri puta pogodili vratnicu, naša pobjeda je zaslužena i pokazali smo za što smo sposobni. U prve dvije utakmice nismo bili koncentrirani, a to je inače naša jača strana. Pokazali smo da znamo napadati i igračima sam ujutro rekao da nam ovo neće biti posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu."

SP 2014, Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Japan1:4Kolumbija
Grčka2:1Obala Bjelokosti
1Kolumbija 39:2+79
2Grčka 32:4-24
3Obala Bjelokosti 34:5-13
4Japan 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 11:23
    To je samo još jedan dokaz da uspjeh donosi kolketiv, a ne razvikana imena. Di igrači igraju jedan za drugog. To je nešto što nama fali. Šta nama vrijedi Modrić u Realu, Rakitić u Barceloni, kad ne igramo jedan za drugog.
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199025.06.2014. u 13:31
    I sad nek neko kaže da je ovo slučajno? Nije. To je mentalitet i karakter, pa i hrabrost. Igrat godinama svoju igru i ne obazirat se šta je "moderno" i "suvremeno" i polučivat rezultate za razliku od tih "modernih" ekipa
    Hrvoje1990