Nogomet

Shaqiri nakon hat-tricka: "Protiv Argentine će biti sjajan meč. Dat ćemo sve od sebe"

Niko Rukavina • četvrtak, 26.06.2014.
Shaqiri nakon hat-tricka: "Protiv Argentine će biti sjajan meč. Dat ćemo sve od sebe"
Foto: EPA

Švicarski Kosovar Xherdan Shaqiri sinoć je odigrao „simultanku“ protiv Hondurasa i trima pogotcima plasirao svoju ekipu u osminu finala u kojoj ih čeka Argentina. Shaqiri za svoj hat-trick može zahvaliti i Josipu Drmiću koji mu je poslužio dvije asistencije. Luis Suarez je nakon trećeg poraza svoje momčadi odstupio s mjesta izbornika Hondurasa.

Ottmar Hitzfeld bio je iznimno zadovoljan nakon uvjerljive predstave svoje ekipe. Visoka pobjeda vratila je Švicarcima samopouzdanje nakon teškog 2:5 poraza od Francuza u drugom kolu natjecanja po skupinama.

„Vjerovali smo u našu snagu, čak i nakon poraza od Francuske protiv koje smo, u nekim dijelovima utakmice, izgledali dobro. Nismo željeli propustiti ovakvu priliku za nastup u eliminacijskoj fazi natjecanja.“, kazao je švicarski izbornik.

Njemački strateg je tako produžio svoj boravak na švicarskoj klupi, a osvrnuo se, dakako, i na predstojeći dvoboj osmine finala protiv Argentine: „Utakmica protiv Argentine je još uvijek daleko. Za sada bismo željeli uživati u ovom lijepom momentu. Argentina je u prednosti zbog „domaće“ klime, no i mi ćemo biti spremni. Drago mi je da Honduras nije bio moja posljednja utakmica za Švicarsku. Veseli me što se ovaj stres nastavlja“.

Argentina je u prvoj fazi turnira upisala sve tri pobjede, iako nije impresionirala. Najbolji igrač utakmice protiv Hondurasa, Shaqiri, vjeruje kako njegova ekipa u osmini finala može svladati favoriziranog protivnika: „To će biti sjajan meč i, iako znamo da nismo favoriti, dat ćemo sve od sebe. Sve je moguće u jednoj utakmici. Nikad se ne zna“, optimističan je krilni igrač minhenskog Bayerna.

Luis Suarez odstupio je s mjesta izbornika Hondurasa nakon trećeg poraza svoje momčadi na prvenstvu: „Žao mi je zbog svega jer sam puno očekivao od ovog Svjetskog prvenstva. No, odlazim čiste savjesti. Ne smatram svoj nastup porazom jer znam da sam dao sve od sebe“, rekao je žalosni Suarez.

Honduras je nastup u Brazilu završio s nula bodova i gol razlikom 1:8. Druga su najlošija ekipa prvenstva, nakon Kameruna.

SP 2014, Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Honduras0:3Švicarska
Ekvador0:0Francuska
1Francuska 38:2+67
2Švicarska 37:6+16
3Ekvador 33:304
4Honduras 31:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kauboj26.06.2014. u 17:48
    Švicarska i Belgija nisu gubili doma protiv kojekakvih Škota, pa su bili nositelji grupa, tako da ne možeš reći da su "imali sreće". Takav raspored treba zaslužiti, a ni mi ni Englezi ga nismo zaslužili.
    Kauboj
  • crush26.06.2014. u 14:01
    zovche, a grke si zaboravio ? :)
    crush
  • zovche26.06.2014. u 13:58
    euro drzave koje su najmanje zasluzile imaju najvise srece sto sa zdrijebom sto sa rasporedom... svicarska, belgija pa i portugal jos ima sansi... da su oni primjerice zamijenile mjesta sa engleskom, spanjolskom i nama... grrrr
    zovche
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 10:50
    nemoj zezat !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 10:25
    dobra utakmica, nadam se da mogu izbacit Argentinu, samo neka pripaze na Messija
    Obrisan korisnik