Nogomet

Deschamps: "Bitno je da su svi igrači ušli u ritam"

Ivan Blažević • četvrtak, 26.06.2014.
Deschamps: "Bitno je da su svi igrači ušli u ritam"
Foto: EPA

Francuska je u posljednjem kolu skupine E Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Ekvadora na teren istrčala u šarenoj postavi. Izbornik Didier Deschamps odlučio je odmoriti većinu igrača iz prvog sastava te dati priliku rezervama, no unatoč 40 minuta premoći u broju igrača na terenu, oni nisu uspjeli slomiti solidne Ekvadorce.

Drugi krug je bio osiguran, a samo je pravo čudo moglo spriječiti Francuze da ne osvoje prvo mjesto u skupini E, što je bio razlog da Deschamps na klupi ostavi Varanea, Evru, Valbuenu i priliku da igračima koji su dosad sjedili na klupi.

''Moj odabir igrača bio je sa svrhom, htio sam da svi oni osjete utakmice i uđu u ritam prvenstva, sada imamo pet dana da se pripremimo za Nigeriju, rekao je Deschamps.

''Ekvador se odlično branio s desetoricom i malo smo razočarani što nismo realizirali brojne šanse, ali to je samo pokazalo da nismo kraljevi svijeta kako su mnogi mislili nakon velike pobjede nad Švicarskom", završio je izbornik Tricolora.

Izbornik Ekvadora Reinaldo Rueda bio je razočaran nakon utakmice, kako ispadanjem, tako i odlukama sudaca. ''Žalosno je što nam se dogodilo. Izgubili smo ključnog igrača i to nas je koštalo. Nismo imali sreće s nekim sudačkim procjenama, ali nije na meni da ih komentiram, to će učiniti analitičari zaduženi za te stvari'', rekao je Rueda i na kraju zaključio: ''Bio je ovo kratak turnir za nas i na kraju smo nažalost, platili skupu cijenu onog prvog poraza od Švicarske."

SP 2014, Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Honduras0:3Švicarska
Ekvador0:0Francuska
1Francuska 38:2+67
2Švicarska 37:6+16
3Ekvador 33:304
4Honduras 31:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 15:34
    Meni sam nije jasno,jer mi nije do sad palo na pamet,kako to da francuzi trče ko nespašeni dok se sve druge euro repke muče s klimom?Ne bi htio ispast ovo ili ono,al bi volio čut neko logično objašnjenje jer ga ja ne vidim.
    Obrisan korisnik
  • cameosis26.06.2014. u 13:27
    vidilo se da francuzi ulaze u probleme protiv malo ozbiljnijih protivnika. nigerija će lagano proći u četvrtfinale.
    cameosis
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 10:23
    francuzi dobro izgledaju, jaka obrana a napad kokrentan, neće imat problema sa Nigerijom
    Obrisan korisnik