Nogomet

Klinsmann: "Ovo je veliki korak za nas"; Müller: "Ne smijemo posustati"

Davor Mikulić • četvrtak, 26.06.2014.
Klinsmann: "Ovo je veliki korak za nas"; Müller: "Ne smijemo posustati"
Foto: EPA

Odigrani su i susreti grupe G iz koje su, nakon što su sve momčadi imale šanse, plasman dalje izborili Njemačka i Sjedinjene Američke Države. Poraz za Klinsmannove igrače nije bio koban pa u kišnom Recifeu mogu slaviti veliki uspjeh. No, ne misle stati na tome...

Jedan od najzaslužnijih ljudi za rezultat Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom prvenstvu u Brazilu svakako je Nijemac Jürgen Klinsmann koji je svjestan rezultata svoje momčadi. Ipak, dugoročni plan i dalje je tu pa kaže kako se od njih može još puno toga očekivati. “Ovo je veliki korak za nas i sada ne možemo dočekati osminu finala“, rekao je Klinsmann i nastavio: „Kada smo dolazili ovdje, od nas nitko nije očekivao ništa, govorili su kako nemamo šanse. Mi smo iskoristili svoju priliku i sada idemo dalje. Želimo napredovati koliko god je to moguće“.

Neriješeni ishod vodio je Amerikance dalje, ali isto tako i rezultat kojim je završena utakmica između Portugala i Gane. Američki izbornik rekao je kako svoju igru moraju podići na još višu razinu ukoliko misle još neko vrijeme provesti na južnoameričkom tlu. „Sada smo prošli grupu, ali u nastavku natjecanja moramo biti još bolji. I hoćemo“.

Jedinim pogotkom na susretu Thomas Müller pridružio se Neymaru i Messiju koji također imaju po četiri. Na vrhu šesnaesterca dočekao je odbijenu loptu vratara Howarda i sjajno pogodio u suprotni kut. „Bili smo superiorni na terenu i to protiv odlične reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, u jednoj vrlo dobroj utakmici. Mnogo je toga pred nama i ne smijemo posustati“, jasno je poručio sjajni Nijemac.

„Imali smo igru, za razliku od utakmice s Ganom“, započeo je Mats Hummels, igrač koji se jednom na ovom prvenstvu upisao i među strijelce, u razbijanju Portugalaca u prvom kolu. „Kontrolirali smo susret, uz nekoliko iznimaka. Naš učinak je sjajan. Osvojili smo sedam bodova koje bismo vrlo rado potpisali prije početka Prvenstva“.

Njemački izbornik sada može pripremati svoju momčad za idući susret u kojem se od njih mnogo očekuje. Danas si je mogao dopustiti čak i da odmara neke igrače. „Svom protivniku nismo dopuštali prilike sve do samog kraja susreta, ali na našu sreću, dobro je prošlo. Schweinsteiger je jako, jako dobro odradio svoj dio, želio sam da se Sami Khedira odmori za ono što je pred nama“, rekao je zadovoljni Joachim Löw.

SP 2014, Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

SAD0:1Njemačka
Portugal2:1Gana
1Njemačka 37:2+57
2SAD 34:404
3Portugal 34:7-34
4Gana 34:6-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 12:18
    Howedes kako je odigrao 1.pol protiv amera to je za proplakat,najveca rupa u njemackoj,ocaj nevideni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 11:58
    I očito svaki izbornik ima svoga...Kovač Pranjića, Scolari Freda, Low Boatenga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 11:51
    Malo pratim Lahmove izjave i čini mi se da je obostrana želja njega i Lowa da igra na veznom. Očito mu se svidila pozicija na kojoj može kontrolirati igru i držati balans čitave momčadi. I to radi jako dobro. Kod Lahma nije problem di ga staviti jer je to najinteligentniji igrač danas i vjerojatno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 09:55
    mislim da je Boateng najveći minus ove njemačke i jači protivnici će to znat iskoristit, inače Gana je skupina bezveznjaka, koju su priliku propustili za prolaz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 03:13
    A Thiago, kaj veliš za Lahma na zadnjem veznom, Boatenga na desnom beku i Mertesackera na stoperskoj poziciji? Čisto me mišljenje zanima.
    Obrisan korisnik