SP 2014, Skupina G, 3. kolo, 26.06.2014, 18:00 h, Arena Pernambuco, Recife
Suci: Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Abduksamidulo Rasulov (Uzbekistan), Bahadir Kočkarov (Kirgistan)
SAD
SAD
0:1(0:0) Njemačka
Thomas Müller 55'
Njemačka

Video: Njemačkoj minimalna pobjeda, Amerikanci unatoč porazu završili kao drugi

Branimir Korać • četvrtak, 26.06.2014.
Video: Njemačkoj minimalna pobjeda, Amerikanci unatoč porazu završili kao drugi
Foto: EPA

U kišovitom Recifeu Njemačka je svladala u posljednjem kolu skupine SAD i tako osigurala prvo mjesto dok je SAD unatoč porazu završio kao drugi. Strijelac pobjedničkog gola bio je Thomas Müller koji se tako priključio Neymaru i Messiju na vrhu ljestvice strijelaca...

SAD
Njemačka
SAD
Njemačka
1
Tim Howard
3
Omar Gonzalez
4
Michael Bradley
5
Matt Besler
7
DaMarcus Beasley
8
Clint Dempsey
13
Jermaine Jones
14
Brad Davis
(do 59')
15
Kyle Beckerman
19
Graham Zusi
(do 84')
23
Fabian Johnson
Pričuvni igrači
11
Alejandro Bedoya
59'
2
DeAndre Yedlin
84'
 
Trener
Jürgen Klinsmann
1
Manuel Neuer
4
Benedikt Höwedes
5
Mats Hummels
7
Bastian Schweinsteiger
(do 76')
8
Mesut Özil
(do 89')
10
Lukas Podolski
(do 46')
13
Thomas Müller
16
Philipp Lahm
17
Per Mertesacker
18
Toni Kroos
 
Jerome Boateng
Pričuvni igrači
11
Miroslav Klose
46'
19
Mario Götze
76'
9
Andre Schürrle
89'
Trener
Joachim Löw

Za obje reprezentacije bio je dovoljan bod, Njemačka bi s njim osigurala prvo mjesto, a SAD prolaz i utakmica je započela u takvom stilu. Nije tu u početku bilo neke pretjerane borbenosti, Amerikanci su se koncentrirali na obranu svojeg gola dok je Njemačka diktirala igru.

Vrlo loše vrijeme dodatno je utjecalo na kvalitetu igre, jaka kiša je padala cijelim tijekom prvog poluvremena u kojem je Njemačka bila nešto bolja, ali nije stvorila prednost do odmora.

U prvih desetak minuta Njemačka je zaprijetila preko Podolskog i Müllera, prvo je Podolski pucao visoko preko gola, a zatim je Müller zakasnio na ubačaj Podolskog.

Prvu značajniju prijetnju Amerikanci su imali u 22. minuti kada je Zusi sjajno potegnuo iskosa s ruba 16 metara, ali lopta je otišla malo pokraj suprotnog gornjeg kuta.

Njemačka je održavala kontrolu u sredini terena, a deset minuta prije kraja prvog dijela najbolju priliku u tih 45 minuta propustio je Mesut Özil. Njemački veznjak malo iskosa u 16 metara pucao je prizemno, međutim Tim Howard je lako obranio.

Niti na početku drugog dijela Amerikanci nisu pokazivali neke velike ambicije u igri prema naprijed, Njemačka je zaigrala nešto bolje i to joj je donijelo vodstvo.

Nakon kornera odlično je ubacio Özil, Höwedesov dobar udarac glavom obranio je Howard, ali na odbijenu loptu na 16 metara natrčao je Thomas Müller i odlično pogodio za 1:0.

Kako je vrlo brzo u drugom susretu u skupini Gana izjednačila protiv Portugala i zaprijetila Amerikancima, Jürgen Klinsmann pokušao je promjenama pokrenuti svoju reprezentaciju, no Njemačka nije ispuštala stečenu prednost i dalje je imala utakmicu pod kontrolom.

Što je susret više odmicao, bilo je sve jasnije da SAD u ovom susretu vrlo teško može do pogotka, više se osluškivalo što se događa u drugom dvoboju u skupini i novi pogodak Portugala bio je Klinsmannu znak da učvrsti obranu ulaskom Yedlina i pokuša spriječiti novi pogodak.

S druge strane Joachim Löw nije bio zadovoljan reakcijom svojih igrača iako je Njemačka održavala vodstvo. Najbolje prilike Amerikanci su imali u sudačkoj nadoknadi kada je Bedoyin udarac blokirao Lahm, a zatim Dempsey glavom nije bio precizan. Novi pogoci tako su do kraja susreta izostali i Njemačka je s minimalnih 1:0 upisala pobjedu, ali na kraju su slavili i Amerikanci koji prolaze kao drugoplasirani.

SP 2014, Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

SAD0:1Njemačka
Portugal2:1Gana
1Njemačka 37:2+57
2SAD 34:404
3Portugal 34:7-34
4Gana 34:6-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.06.2014. u 21:37
    da, pošteni, ali je ta tekma (opet) pokazala slabosti te ekipe. U Njemačkoj se vodi žestoka diskusija oko pozicije Lahma (zadnji vezni) koja je slična onoj koja se u nas vodi zbog Luke i Rakete. Kod brzih prodora Lahma je lako protrčat (Jermaine Jones vs. Philipp Lahm, stvarno?), on je u tim... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 20:26
    Eto, Nijemci ipak ispadoše pošteni :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 20:19
    Ovaj Miller lijepo zabija,9 golova na SP je zabio a tek 24 godine ima,stici ce on Ronalda i Klosea sigurno
    Obrisan korisnik