Nogomet

Kompanyjeva ozljeda brine Belgijce, odluka pada poslije zadnjeg treninga

Ante Zovko • subota, 28.06.2014.
Kompanyjeva ozljeda brine Belgijce, odluka pada poslije zadnjeg treninga
Foto: EPA

Belgija u ogled osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Sjedinjenih Američkih Država ulazi sa statusom favorita, ali ostaje neizvjesno hoće li je predvoditi standardni kapetan Vincent Kompany.

Belgija je izašla iz skupine H kao prvoplasirana, s maksimalnih devet bodova. Prvu pobjedu ostvarila je protiv Alžira. Bilo je 2:1, a u završnici tog susreta Kompany je obnovio ozljedu prepona.

Uspio je odigrati utakmicu protiv Rusije (1:0), no osjetio je nelagodu tijekom treninga uoči dvoboja s Južnom Korejom (1:0) i povukao se pola sata poslije početka treninga.

Ključni čovjek belgijske zadnje linije tako ostaje upitan za dvoboj s Amerikancima, a izbornik Mark Wilmots priznao je da ne može odrediti početnu postavu jer mora čekati Kompanyja.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da ga pokušamo dovesti u potpunu fizičku spremu. Situacija će se razvijati od dana do dana, pa zato sada nemam konačnu postavu. Konačnu odluku donijet ćemo poslije posljednjeg treninga", rekao je Wilmots.

Pričuvni desni bek belgijske reprezentacije, Anthony Vanden Borre, neće moći više pomoći momčadi jer mu je u kasnom stadiju utakmice protiv Južne Koreje slomljena lijeva lisna kost.

Wilmots nema mnogo obrambenih rješenja na raspolaganju. Thomas Vermaelen i Laurent Ciman također su lakše ozlijeđeni.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 12:21
    čini se da Belgija ima problema s disciplinom u momčadi
    Obrisan korisnik