Nogomet

Guardado: "Ključna stvar u našem branjenju je činjenica da svatko odrađuje svoj zadatak"

Ante Zovko • subota, 28.06.2014.
Guardado: "Ključna stvar u našem branjenju je činjenica da svatko odrađuje svoj zadatak"
Foto: EPA

Nakon što je prošao u drugi krug Svjetskog prvenstva neporažen, Meksiko će u osmini finala pokušati iznenaditi Nizozemsku. Jedan od ključnih ljudi u dosadašnjoj meksičkoj kampanji, Andres Guardado, osvrnuo se na prve tri utakmice i objasnio zašto je Meksiko jedno od ugodnih iznenađenja turnira.

Meksiko je na putu do osmine finala pobijedio Kamerun 1:0 i Hrvatsku 3:1 te remizirao s Brazilom 0:0. Veznjak Bayer Leverkusena Andres Guardado u razgovoru za Fifine službene stranice tvrdi da su Meksikanci došli u Brazil s misijom, a ona ne završava na nedjeljnom susretu s aktualnim svjetskim viceprvacima.

"Nismo samo prošli skupinu. Napravili smo to zasluženo i sa stilom, na način kojim smo bili zadovoljni i koji nam daje mnogo samopouzdanja. Unatoč tome, dosad još nismo ništa opipljivo napravili i naša misija je daleko od kraja", kaže Guardado koji je uvjeren da Meksiko može prirediti senzaciju i poslati Oranje kući.

"Već smo odigrali tri teške utakmice, pogotovo protiv Brazila, još jednog od favorita turnira. Ali nećemo spustiti naša očekivanja, još se nadamo da ćemo ispisati meksičku nogometnu povijest."

Posebne komplimente momčad Miguela Herrere pokupila je na račun svoje obrambene izvedbe. Meksiko je primio samo jedan gol u prvom krugu. Guardado hvali zajedništvo u momčadi, od napadača Oribea Peralte i Giovanija dos Santosa do vratara Guillerma Ochoe.

"Ključna stvar u našem branjenju je činjenica da svatko odrađuje svoj zadatak. Ne svodi se sve na vratara i obrambenu liniju. Oribe i Giovani stvarno pomažu ako lopta prođe pored njih, uskaču i veznjaci, a iza njih dolazi naša obrana s pet igrača. Na kraju imate Memoa Ochou, koji igra uistinu dobro, kao i naša zadnja linija."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2014. u 19:14
    Pravi trener čini čuda
    Obrisan korisnik
  • DC28.06.2014. u 19:04
    Postali su preko noci nekakva svjetska sila, a zamalo ih Panama nije eliminirala u kvalifikacijama. Prije samog svjetskog prvenstva su bili u rasulu. Samopouzdanje cuda cini.
    DC