Nogomet

Miguel Herera: "Nizozemci su dobili poklon, nadam se da i sudac putuje kući"

Davor Mikulić • nedjelja, 29.06.2014.
Miguel Herera: "Nizozemci su dobili poklon, nadam se da i sudac putuje kući"
Foto: EPA

Imali su reprezentativci Meksika četvrtfinale u svojim džepovima, no pad koncentracije samo tri minute prije kraja susreta došao ih je izjednačenja, a nešto kasnije i konačnog poraza. Itekako imaju za čim žaliti...

Ako je netko poslije utakmice s Nizozemcima imao što za reći, bio je to Miguel Herrera, meksički izbornik. „Vjerujem da je prvi gol naša pogreška što nam se nikako nije smjelo dogoditi. Nakon toga smo neobjašnjivo pali i praktički ostali bez svega što smo do tada napravili“.

Primjedbi je Herrera imao i na suđenje, odnosno jedanaesterac dosuđen nizozemskoj reprezentaciji iz kojeg je Huntelaar zabio za pobjedu u 94. minuti. Vratio se i malo unatrag. „Nizozemci su dobili poklon od suca. Jedanaesterac nije trebao biti! Robben je tri puta u utakmici padao i pokušavao dobiti prekršaj. Da je sve bilo korektno, drugog pogotka ne bi bilo, a Robben bi bio isključen zbog drugog žutog kartona. Ovo je već treća velika sudačka pogreška na štetu Meksika na ovom prvenstvu. Očito je kako su suci bili protiv nas ovdje u Brazilu. Nadam se da sudac putuje kući, jednako kao i mi“, zaključak je meksičkog izbornika.

„Imali smo dobru atmosferu, dobar uvod u ovu utakmicu i to je bilo ključno. Isto tako, igrali smo jako dobro jer smo smo s druge strane imali sjajnog protivnika“, pohvalio je momčad Louisa van Gaala.

Kod navijača je stekao velike simpatije, a neki od njih su ga zbog stila vođenja utakmica usporedili upravo s nizozemskim izbornikom. Međutim, Herrera stoji čvrsto na zemlji pa svaku usporedbu s njim u startu odbacuje. „Ne mogu ja stati s njim u istu rečenicu, on je učinio mnoge velike stvari u svojoj karijeri. Meni je čast bila igrati protiv njega“, rekao je.

Vjerovali su, tvrdi, kako ovo može biti prvenstvo na kojem Meksiko može napraviti nešto veliko. Nažalost, opraštaju se u osmini finala i to na ovakav način. „Vjerovali smo kako ovo može biti naše prvenstvo. I to više nego ikada. Bili smo spremni ispisati povijest“, zaključio je Miguel Herrera koji je, mora se priznati, odličan posao odradio na ovom Svjetskom prvenstvu. Njegova momčad do 87. minute susreta s Nizozemcima primila je samo jedan pogodak. Onda se sve potpuno promijenilo, a Meksiko putuje kući.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2014. u 10:43
    Ako je itko trebao dobiti crveni to je Herrera koji radi pritisak na suce vec 4 utakmicu zaredom,vrijeda,bahat je itd,marsš kuci stoko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2014. u 07:23
    Neka si sad viču 'puto' koliko god žele!!!
    Obrisan korisnik
  • sportoz30.06.2014. u 01:22
    Do svega toga ne bi došlo da je sudac na kraju prvog poluvremna dosudio klasičara (i to duplog) na tom istom Robbenu. No ovako je zbilja bio užitak. Adios amigos!
    sportoz
  • vlacng30.06.2014. u 01:10
    Ya,ya uvijek sudac kriv, bjezite kuci.
    vlacng