Nogomet

Robin van Persie: "Ovaj naš povratak je nešto nevjerojatno"

Davor Mikulić • nedjelja, 29.06.2014.
Robin van Persie: "Ovaj naš povratak je nešto nevjerojatno"
Foto: EPA

Već gotovo izgubljenu utakmicu Nizozemci su okrenuli u svoju korist u samoj završnici kakvu zaista ne viđamo često. Prvo je Sneijder izjednačio, da bi potom Huntelaar realizirao udarac s bijele točke i bacio Meksikance u očaj...

U grupnoj fazi natjecanja nizozemski su igrači deset puta tresli protivničke mreže. Ogled protiv Meksika bližio se kraju, vrijeme je curilo i činilo se kako ovdje neće uspjeti niti jednom, a onda, u vrlo kratkom periodu, Giullermo Ochoa dva puta je morao po loptu.

„Igrači su odigrali čudesno! Trudili smo se do posljednje sekunde i na kraju se isplatilo, uspjeli smo izboriti prolazak dalje“, bile su to riječi kojima je započeo nizozemski izbornik. „Uvjeti za igru nisu bili niti malo lagani, bilo je jako teško. Imali smo prije utakmice i problem s ozljedom De Jonga i zato, kad se sve zbroji, smatram kako smo zasluženo prošli“, rekao je Louis van Gaal.

Za pobjedu je zabio Klaas-Jan Huntelaar već kada je u tijeku bila sudačka nadoknada, nakon što je Marquez u svom šesnaestercu srušio Arjena Robbena. Isprva, Robben je sam htio izvesti udarac i već je uzeo loptu, no onda je to zadovoljstvo ponudio Huntelaaru i nije pogriješio. „Pitao me želim li izvesti, a ja sam rekao naravno! Prošli put kada sam izvodio udarac s bijele točke, promašio sam, ali danas sam bio uvjeren“.

„Pokušavali smo više igrati dugim loptama, a i gol za izjednačenje došao je iz slične situacije, nakon kornera. Nisam uspio zahvatiti loptu, ali na sreću, tamo se našao Sneijder. Nevjerojatno, sve je ovo kao san“, oduševljeno je govorio Huntelaar.

Strijelac pobjedonosnog pogotka u igru je ušao u 76. minuti umjesto svog kapetana Robina van Persija koji je, oduševljen pobjedom, još uvijek je bio pod dojmom. „Uvjeti su bili stvarno jako teški za sve. Uspjeli smo vratiti se unatoč svemu tome, to je nešto nevjerojatno“, zaključio je Van Persie.

SP 2014, završnica

osmina finala

Brazil4:3 **Čile
Kolumbija2:0Urugvaj
Nizozemska2:1Meksiko
Kostarika6:4 **Grčka
Francuska2:0Nigerija
Njemačka2:1 *Alžir
Argentina1:0 *Švicarska
Belgija2:1 *SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren30.06.2014. u 08:57
    Dobra fotka :)
    Zdren