Nogomet

Stephen Keshi: "Nije kriv samo Reuben Gabriel!"

Ivana Strahija • utorak, 01.07.2014.
Stephen Keshi: "Nije kriv samo Reuben Gabriel!"
Foto: EPA

Francuzi su se namučili s Nigerijcima, no na koncu su uspjeli proći u četvrtfinale. Razočarani Afrikanci uputit će se kući, odigravši svoj posljednji susret u Brazilu na ovoj svjetskoj smotri...

Rezultat u utakmici Francuske i Nigerije nije se mijenjao sve do 79. minute, već se publika, kao i oni pred malim ekranima, pobojala da će morati u produžetke. No, tada je Paul Pogba iskoristio sjajnu priliku, promijenio rezultat na semaforu, a ostalo je povijest.

Izbornik Nigerije, Stephen Keshi, bio je naravno razočaran porazom. Na pitanje novinara kako to da su Francuzi ipak uspjeli slomiti nigerijsku obranu i kako to da je bedem slomljen po ulasku obrambeno orijentiranog Reubena Gabriela, inače igrača belgijskog Waasland-Beverena, izbornik je kazao: "Svi smo zajedno trenirali i svi su znali taktiku. Ne treba ništa svaljivati na jednog igrača. Pobjeđivali smo kao ekipa i izgubili smo kao ekipa."

Nakon primljenog pogotka, rezultat je za Francusku na 2:0 autogolom podigao Joseph Yobo. "Nismo uspjeli, dali smo sve od sebe no to nije bilo dovoljno", rekao je 33-godišnjak, kapetan reprezentacije i igrač turskog Fenerbahcea.

S tom se konstatacijom složio i Keshi: "Nismo zaslužili izgubiti, no to je nogomet i sad se treba okrenuti budućnosti."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2014. u 12:52
    hahaha pa ovi novinari koji su to pitali su gluplji od naših maršića, dasovića, p. jurišića, lesičkog, židaka i ostalih izroda. do sad nisam mislio da je to moguće...
    Obrisan korisnik