Nogomet

Yohan Cabaye: "Pogba je ušutkao kritičare"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 30.06.2014.
Yohan Cabaye: "Pogba je ušutkao kritičare"
Foto: EPA

Francuzi nastavljaju svoj put na Svjetskom nogometnom prvenstvu, jer su s 2:0 iz igre izbacili Nigeriju. Afrikanci su se borili hrabro, no pokleknuli u završnici susreta....

Dugo su Francuzi lomili Nigerijce, i konačno uspjeli u 79. minuti, kad je Pogba iskoristio odbijenu loptu nakon kornera i promijenio rezultat na semaforu. "Jednostavno sam sretan, zbog nas i cijele Francuske koja je uz nas. Ovo je do sad moj najljepši doživljaj u karijeri, proći u četvrtfinale s reprezentacijom. Nismo sumnjali u sebe, no svakako da smo brinuli kako će sve to skupa ispasti", kazao je po utakmici strijelac Paul Pogba.

Izbornik Didier Deschamps složio se sa strijelcom, da je osjećaj ulaska u četvrtfinale sjajan te je dodao: "Dugo nam je trebalo da zabijemo, no protiv sebe smo imali vrlo fizički spremnu momčad. Bilo je dosta duela, utakmica je bila napeta, kao i sve na ovoj smotri. Jako sam ponosan na svoje dečke, sad smo u četvrtfinalu, idemo se odmoriti i za četiri dana ponoviti ovo što smo danas učinili."

Yohan Cabaye: "Tek smo u zadnjih deset minuta uspjeli slomiti Nigeriju, pronaći toj momčadi manu. Mislim da nam je pobjedu donijela naša odlučnost i organiziranost, no moram priznati da je Pogbin gol donio veliko olakšanje, ali je i ušutkao kritičare."

Veznjak Mathieu Valbuena dodao je kako je ovo Svjetsko prvenstvo prava poslastica za sve koji vole nogomet, jer su rezultati nepredvidljivi i svaka je utakmica uzbudljiva do kraja: "Mislim da su svi koji su imali svoja čvrsta predviđanja vidjeli kako je nogomet zbilja uzbudljiv sport i da se ništa ne može zapisati u kamenu. Mi smo bili sretni što smo se plasirali, pa što smo napredovali iz grupne faze, a sad smo presretni jer igramo četvrtfinale!"

Napadač Antoine Griezmann sa suigračima je proslavio veliku pobjedu, no već gleda u budućnost: "Izbornik nam je kazao da moramo uživati jer smo među osam najboljih, no ja mislim da možemo i bolje. Sjećam se 1998. i kako sam od sreće trčao ulicama, želim ponovno takvo slavlje", zaključio je.

SP 2014, završnica

osmina finala

Brazil4:3 **Čile
Kolumbija2:0Urugvaj
Nizozemska2:1Meksiko
Kostarika6:4 **Grčka
Francuska2:0Nigerija
Njemačka2:1 *Alžir
Argentina1:0 *Švicarska
Belgija2:1 *SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • etti01.07.2014. u 11:33
    Vidal je najbolji igrač Juvea...a onda ova dvojica. Vidal predstavlja sve što Juventus je. Tako razmišlja većina navijača Juventusa. Al dobro, stvar je subjektivnosti.
    etti
  • wanksta01.07.2014. u 09:56
    Mislim da se to odnosilo na kritičare francuske reprezentacije, kojih ima dosta, a ne Pogbe osobno...
    wanksta
  • zovche01.07.2014. u 09:24
    ne kuzim ovo usutkao je kriticare... pogba je najbolji igrac juvea (uz pirla) i francuske sa 21 godinom, sta bi jos trebao raditi...
    zovche

SP 2014, završnica

osmina finala

Brazil4:3 **Čile
Kolumbija2:0Urugvaj
Nizozemska2:1Meksiko
Kostarika6:4 **Grčka
Francuska2:0Nigerija
Njemačka2:1 *Alžir
Argentina1:0 *Švicarska
Belgija2:1 *SAD

Izdvojeno