Košarka

Draper se pridružio hrvatskoj koloniji u Efesu, Lončar kod Perasovića

Ante Zovko • srijeda, 02.07.2014.
Draper se pridružio hrvatskoj koloniji u Efesu, Lončar kod Perasovića
Foto: Simon Maljevac

Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper preselit će iz Real Madrida u Anadolu Efes i pridružiti se kolegama iz Hrvatske, Dariju Šariću, Stanku Baraću i Zoranu Planiniću. Krešimir Lončar u sljedeću sezonu ulazi kao igrač Valencije trenera Velimira Perasovića.

Pored španjolskih reprezentativaca Sergija Rodrigueza i Sergija Llulla, Dontaye Draper u protekle dvije sezone u Real Madridu nije imao mnogo prostora za dokazivanje te je ulazio kao zamjena, a i to rijetko, pa je odlučio sreću potražiti u novoj sredini. Uz to je završnicu prošle sezone propustio zbog loma ruke.

U španjolskoj je ligi prošle sezone u 20 utakmica zabilježio 1,7 poena i 1,7 asistencija po utakmici. Nastupio je 20 puta u Euroligi, gdje je Real poražen u finalu od Maccabija. Ondje su mu prosjeci bili 1,7 poena i 1,3 asistencija po susretu.

Draper je potpisao ugovor na dvije sezone.

Konkurencija u Efesu, koji je preuzeo Dušan Ivković, bit će mu između ostalih i Zoran Planinić. U Istanbul je nedavno došao Dario Šarić, a od ranije je tamo Stanko Barać.

Bivši hrvatski reprezentativac Krešimir Lončar pojačat će centarsku liniju Valencije. 31-godišnji Lončar proteklih je osam godina proveo u Rusiji, od toga posljednje četiri u Himkiju s kojim je 2012. osvojio Eurokup. Sa polufinalistom ovogodišnjeg španjolskog prvenstva potpisao je na dvije godine

Valencia je na putu do osvajanja tog natjecanja prošle sezone izbacila Himki u osmini finala. U momčadi Velimira Perasovića tako će poslije dvije godine osjetiti parkete Eurolige. Prošle sezone u Eurokupu upisao je 17 nastupa i postizao 9,8 poena i 3,8 skokova po utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 08:14
    Ovo je iznenađenje. Da je Ivković izabrao Drapera !!? A Lončar napokon napušta istok. Tek 31 godina a izgleda da igra stoljećima. Donesti će Perasu čvrstine pod obručima. Sretno obojici ...
    Obrisan korisnik