Nogomet

Viroza pogodila sedam njemačkih reprezentativaca uoči četvrtfinala

Ante Zovko • četvrtak, 03.07.2014.
Viroza pogodila sedam njemačkih reprezentativaca uoči četvrtfinala
Foto: EPA

Njemački izbornik Joachim Löw potvrdio je da ima problema sa sastavom uoči četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva protiv Francuske u petak. Sedam igrača ima blaži oblik gripe.

"Sedam igrača nekako se zarazilo blažim oblicima gripe. Zbog toga je rano odlučivati o početnom sastavu", izjavio je Löw za ARD-ov radio. Nije otkrio o kome se radi dodavši samo da većinu muči grlobolja.

Branič Mats Hummels propustio je dvoboj s Alžirom u osmini finala upravo zbog viroze, a u srijedu je iz njemačkog tabora potvrđeno da je se oporavio.

Löw je potražio objašnjenje za zdravstvene tegobe u kombinaciji dugih putovanja po Brazilu, kroz različite klimatske zone, te tropskih vrućina, pljuska u Porto Alegreu, kao i u korištenju klima-uređaja.

"Nadam se da će svi biti dobro. Situacija nije tako loša, ne želim dramatizirati", dodao je Löw.

Trener Andreas Köpke rekao je da je trening u srijedu propustio samo pričuvni veznjak Christoph Kramer, koji je dobio visoku temperaturu.

Osim Hummelsa, za dvoboj s Francuzima u Rio de Janeiru oporavio se i Lukas Podolski.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 13:53
    velik je problem te promjene klime, trebali su bit obzirniji prema igračima iz Fifa-e
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 13:09
    Jebeno je to kad si malo na 40 malo na 20 stupnjeva. Iskusio sam čari takve klime u Španjolskoj i mogu slobodno reći da sam u jednom trenutku skoro pao na Picassove ribe (oriđiđi) koliko mi se zavrtilo u muzeju. A čudo da nisam navukao neku prehladu. Ni to zdravo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 21:52
    u prvi mah sam mislio da su dobili proljev kad su vid'li da idu na žabare koji prvi put od Eura 2000 liče na momčad koja može otići do kraja na nekom turniru. I da, znam da su 2006. došli do finala ali su jedva skupinu prošli...
    Obrisan korisnik