Nogomet

Deschamps: "Mi favoriti? Kako divno. Od početka govorim da je to Njemačka"

Ante Zovko • četvrtak, 03.07.2014.
Deschamps: "Mi favoriti? Kako divno. Od početka govorim da je to Njemačka"
Foto: EPA

Uoči četvrtfinalnog ogleda Svjetskog prvenstva protiv Njemačke, francuski izbornik Didier Deschamps nije prihvatio status favorita koji je njegovoj momčadi dodijelio njemački strateg. Između ostalih komplimenata Nijemcima, istaknuo je da su jako dobro pokriveni na svim pozicijama.

Francuska je jedna od samo tri momčadi koja je prošla osminu finala u 90 minuta igre. Pobijedila je Nigeriju 2:0 kasnim pogocima i osigurala dvoboj s Njemačkom na Maracani u petak. Njemačka je poslije produžetaka jedva izbacila Alžir (2:1).

"Znate dobro da je njemačka momčad jako snažna, vrlo iskusna, ali nema straha. Užitak je biti u ovoj poziciji. Pritisak ne postoji. Pokušat ćemo ispisati još stranicu naše povijesti", počeo je Deschamps izlaganje na konferenciji za medije u najavi susreta.

Njemački izbornik Joachim Löw označio je Francusku kao favorita u ovom ogledu, što je bivši kapetan francuske reprezentacije odbio podsjetivši na svoje ranije izjave:

"Kako divno. Na početku ovog Svjetskog prvenstva sam rekao da su oni favoriti. Njemačka ima puno više iskustva od nas. Mislim da su imali problema protiv Gane, na primjer, ali su se uvijek izvlačili."

"Svi ih dobro znamo. Radi se o snažnoj momčadi koja je izbalansirana i ima dobre igrače. Od početka prvenstva Njemačka je koristila mnogo igrača i mijenjala njihove pozicije na terenu. To je znak da je jako snažna."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 13:52
    Njemačka bi trebala bit favorit radi kontiniteta i iskustva igrača, iako je sad u blagim problemima radi gripe igrača, a ovo je standarno prebacivanje loptice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 23:19
    Klinnsman uzme Berita Vogtsa za asistenta/savjetnika a njegovo visocanstvo Niko svoga brata, koji nema pojma ka ni on sam! Niko odlazi! Povedi i brata takodjer
    Obrisan korisnik