Nogomet

Hummels: "Vjerujemo da ovdje nije kraj"; Neuer: "Nismo mogli izgubiti"

Davor Mikulić • petak, 04.07.2014.
Hummels: "Vjerujemo da ovdje nije kraj"; Neuer: "Nismo mogli izgubiti"
Foto: EPA

Jedan pogodak bio je dovoljan momčadi Joachima Lowa koja je igrala pametno tijekom cijelog susreta i izborila četvrto uzastopno polufinale na svjetskim smotrama...

Drugi put u Brazilu na popisu strijelaca našao se Mats Hummels, njemački stoper čiji se pogodak na kraju pokazao vrijednim pobjede. Sjajnom reakcijom na ubačaj Kroosa ostavio je francuskog vratara Huga Llorisa bez ikakvih šansi.

“Osjećaj je zaista odličan, snašao sam se i lopta je završila tamo gdje sam htio. Uvjeti su bili jako teški, velika je bila sparina i vlaga, ali uspjeli smo usprkos svemu“, rekao je presretni Hummels. „Vjerujemo da ovdje nije kraj i da možemo stići još dalje. Ostvarenje naših snova je novi povratak na Marakanu, u finalu Svjetskog prvenstva“.

„Obje momčadi danas su bile na jednakoj razini, bilo je poprilično izjednačeno“, započeo je njemački izbornik Joachim Low. „Sjajno smo se borili u ovim teškim uvjetima. Bilo je prevruće, ali igrači su ispoštovali ono što sam ranije isplanirao“ .

Priznao je, pritisak je na njegovoj momčadi uoči svake utakmice sve veći. „I prije susreta s Alžirom napetost je bila velika, posebno danas. Jednostavno se povećava kako idemo dalje. Ali, u momčadi je raspoloženje sjajno“, tvrdi Low.

Gotovo svaki od sudionika koji se našao pred novinarima dotaknuo se uvjeta u kojima se igralo. „Ovo danas nije bilo niti malo lagano, bilo je brutalno vruće“, kaže njemački kapetan Philipp Lahm. Bio je zadovoljan krajnjim rezultatom, ali smatra kako je utakmica i prije trebala biti riješena i najmanje neizvjesnosti. „Dobro smo stajali na terenu kao momčad, ali morali smo povisiti rezultat, otići na 2:0. Svejedno, bila je to dobra naša predstava. Francuzi su, kao i mi, taktički bili izvrsni“.

„Naša utakmica na Maracani bila je dostojna momčadi koja je izborila polufinale“, riječi su sjajnog njemačkog vratara Manuela Neuera koji je dodao: „Za razliku od utakmice s Alžirom, danas smo igrali tako da jednostavno nismo mogli izgubiti. Pokazali smo dobar nogomet, obrana je bila na visini zadatka i sada čekamo sljedeći susret. Moramo se odmoriti i sve će biti u redu“.

U posljednjim trenucima susreta Karim Benzema pokušao je ljevicom iznenaditi Neuera koji je sjajno obranio jednom rukom te sačuvao rezultat, a odlične reakcije nisu prošle nezapaženo. „Manu je u ovom trenutku najbolji vratar svijeta“, poručio je Boateng.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2014. u 08:45
    dobra igra, napokn i prava postava od Jogia
    Obrisan korisnik