Nogomet

Mathieu Valbuena: "Dali smo sve od sebe, htjeli smo ići do kraja"

Davor Mikulić • petak, 04.07.2014.
Mathieu Valbuena: "Dali smo sve od sebe, htjeli smo ići do kraja"
Foto: EPA

Reprezentacija Francuske danas nije bila na razini koju su mnogi očekivali pa se nakon četvrtine finala oprašta od natjecanja. Unatoč većem broju udaraca prema protivničkim vratima, vodstvo Nijemaca iz rane faze utakmice održalo se do samog kraja...

„Igrali smo dobro, ali nismo uspjeli izboriti prolazak. Imali smo svoje prilike, ali Njemačka je iskusna reprezentacija koja je uspjela sačuvati rezultat“, osvrnuo se francuski izbornik na utakmicu.

„Poveli su nakon prekida, što je nama najslabija točka. Pokušali smo sve, veliku prigodu imao je i Benzema na samom kraju, ali Neuer je sjajno odradio svoj posao“, rekao je Deschamps.

Svojim igračima ipak nije ništa zamjerio, iako su Francuzi na terenu ostali dužni, barem sudeći prema prethodnim utakmicama koje smo vidjeli. Deschamps smatra kako su odigrali najbolje što mogu u ovom trenutku. „Moji igrači bili su na razini od samog početka prvenstva. Na svakoj utakmici bili su pravi. Mi smo tu gdje jesmo, ispali smo, no velika razlika između nas i Njemačke zapravo ne postoji“.

U trenucima kada je Francuska morala sve svoje snage usmjeriti prema napadu ne bi li došli do izjednačenja, iz igre je izašao Mathieu Valbuena koji se u Brazilu jednom upisao među strijelce. Njegovo razočaranje bilo je više nego očito. „Bilo je jako teško... Doživjeli smo mnoge lijepe trenutke ovdje i nismo trebali oprostiti se na ovakav način“, rekao je Valbuena te nastavio: „Nismo bili učinkoviti. Oni su također imali prilike od koji su jednu i iskoristili. Osjećaj je stvarno loš, htjeli smo ići do kraja, dali sve od sebe, što očito nije bilo dovoljno“.

Razočarani su, jasno, bili i njegovi suigrači. Međutim, Yohann Cabaye ističe kako, bez obzira na sve, moraju cijeniti svoj rezultat. „Očigledno je kako smo razočarani jer smo bili u rangu sa svojim protivnikom. Napuštamo Svjetsko prvenstvo i moramo to prihvatiti koliko god teško bilo. Ponosni smo, ovo je mlada momčad i ovo će nas učiniti još jačima“, riječi su Cabayea.

SP 2014, završnica

četvrtfinale

Francuska0:1Njemačka
Brazil2:1Kolumbija
Argentina1:0Belgija
Nizozemska4:3 **Kostarika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!