Nogomet

Ardiles: "Messi ne može sam osvojiti Svjetsko prvenstvo"

Ante Zovko • subota, 05.07.2014.
Ardiles: "Messi ne može sam osvojiti Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Bivši argentinski reprezentativac Osvaldo Ardiles vjeruje da će četvrtfinalni ogled protiv Belgije za Argentinu biti najzahtjevniji ispit dosad na Svjetskom prvenstvu. Kritizirao je veći dio momčadi koja se, kaže, previše oslanja na igre Lionela Messija.

Ardiles je bio član momčadi koja je 1978. na domaćem terenu osvojila prvi argentinski naslov svjetskog prvaka. Ovog ljeta ključni čovjek Argentine je Lionel Messi, koji je u skupini postigao četiri gola, a u osmini finala protiv Švicarske upisao ključnu asistenciju za Angela di Mariju i uspješno odgovorio na pozive da preuzme odgovornost kao jedan od najboljih svjetskih igrača.

Iako je Argentina neporažena, momčad Alejandra Sabelle je na udaru kritika koje idu u smjeru toga da je previše ovisna o Messiju i da ostali moraju podignuti razinu svoje igre ako Južnoamerikanci žele otići do kraja.

Ardiles, bivši trener Dinama, upozorio je sunarodnjake uoči četvrtfinalnog ogleda s Belgijom u razgovoru za The Times of India:

"Čini se da u ovom trenutku Argentina ima samo jednu taktiku. Dati loptu Messiju, da on odradi ostalo. Da, Messi je bio izvanredan na turniru. Bio je igrač utakmice sva četiri puta. Dosad je to bilo dobro. Ali ostatak momčadi mora pružiti puno više."

"Messi ne može sam osvojiti Svjetsko prvenstvo. Belgija se neće doći samo braniti nego će i napadati kad to bude mogla. Testirat će argentinsku obranu više nego druge momčadi. Zato će ovo za nas biti jako nezgodna utakmica."

"Ne možemo stalno zahtijevati 'Messijevu čaroliju', ostatak momčadi mora se priključiti. To su dosad jedino učinili Mascherano i Di Maria, koji su odrađivali dobar posao u obrani. Treba nam bolja igra u napadu od Lavezzija i Higuaina, koji je igrao u sve četiri utakmice, ali je bio prilično odsutan."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!