Nogomet

Dinamov protivnik remizirao s Cipranima, pobjede Šahtara i Zenita

Branimir Korać • nedjelja, 06.07.2014.
Dinamov protivnik remizirao s Cipranima, pobjede Šahtara i Zenita
Foto: EPA

I ove nedjelje niz prijateljskih utakmica odigrano je diljem Europe. U akciji je bio i Dinamov protivnik u drugom pretkolu Lige prvaka koji je remizirao s ciparskim Apoelom, Zenit i Šahtar slavili su s po 1:0 dok je Celtic remizirao u Beču...

Apoel - Žalgiris 1:1

Dinamov protivnik u drugom pretkolu Lige prvaka, Žalgiris iz Vilniusa, odigrao je pripremnu utakmicu protiv ciparskog Apoela i remizirao 1:1. Ciprani su bili agresivniji, imali više pokušaja prema golu, međutim Žalgiris je ostao neporažen.

Litavci su do prednosti stigli već u 15. minuti zahvaljujući pogotku Poljaka Jakuba Wilka, inače jednog od najboljih igrača litavskog prvaka. U nastavku susreta Apoel je ipak uspio poravnati i to preko Brazilca Viniciusa u završnici prvog poluvremena.

Šahtar - Sion 1:0

Šahtar je i dalje bez dijela igrača koji su nastupali ili još uvijek nastupaju na Svjetskom prvenstvu, no i bez njih je u vrlo snažnom sastavu svladao Sion s minimalnih 1:0.

Momčad Mircee Lucescua do pobjede je stigla zahvaljujući golu Oleksandra Gladkiya koji se vratio u Šahtar nakon razdoblja u Dnipru i Karpatyju.

Lucescu ni u ovom susretu nije imao na raspolaganju Douglasa Costu koji svom silom želi napustiti Doneck.

Šahtar: Kanibolotskiy (Pyatov 46), Butko (Krivcov 46), Kučer (Kobin 77), Rakitskiy (Volovik, 72), Ismaily (Sobol, 72), Stepanenko, Fred (Fernando, 77) Taison, Teixeira, Dentinho (Bolbat 65), Gladkiy (Ferreira, 65).

Sion: Sion: Vanin, Ramirez (Kololli 74), Kouassi, Cisse (Lacroix, 46), Fedele (Basha, 72), Pa Modou (Cisse, 83), Carl (Itaperuna, 46), Vanczák, Ryufli, Perrye (Carlitos 46), Ndoye (Christofi, 46)

Zenit - Karlsruhe 1:0

Za novu sezonu pripremaju se i igrači Zenita koji su na svom stadionu u St. Peterburgu ugostili Karlsruhe i svladali ga s 1:0.

Zenitu također nedostaju igrači koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu, ali svejedno je minimalno slavio, a pobjedu mu je donio Venezuelanac Salomon Rondon u 65. minuti.

Andre Villas-Boas nakon susreta bio je zadovoljan prikazanim te je najavio kako će Zenit i dalje biti aktivan na tržnici te pokušati dovesti još ponekog igrača.

Zenit: Malafejev, Ansaldi, Hubočan, Smolnikov, Criscito, Danny, Timoščuk, Aršavin, Zinkov, Rjazancev, Rondon. (Još su igrali: Vasjutin, Rudakov, Rodić, Simonjan, Zuev, Solovjev, Jaščuk)

Karlsruhe: Orlishausen, Klingmann, Stoll, Kempe, Mauersberger, Selcuk, Peitz, Torres, Valentini, Van der Biezen, Grupp. (Još su igrali: Vollath, Gordon, Traut, Yabo, Nazarov, Gulde, Mast, Krebs, Meffert, Max)

Rapid Beč - Celtic 1:1

Bečki Rapid odigrao je svoju posljednju utakmicu na Gerhard Hanappi stadionu, a protivnik je bio Celtic. U emotivnoj atmosferi pred punim tribinama susret je završen bez pobjednika. Rapid će ubuduće nastupati na novom Allianz stadionu koji će biti izgrađen na mjestu ovog stadiona, a dok izgradnja bude u tijeku bečki zeleni igrat će na Ernst Happel stadionu.

Na oproštaju od dugogodišnjeg doma na kojem je Rapid igrao punih 37 godina, Bečani su poveli već u devetoj minuti kada je Deni Alar izveo slobodni udarac, a Virgil van Dijk skrenuo je loptu u mrežu svojeg vratara Lukasa Zaluske.

U 70. minuti Škoti su ipak uspjeli doći do poravnanja i to zahvaljujući golu Finca Teemua Pukkija kojem je prvi pokušaj Jan Novota obranio, no drugi put bio je precian. Ubrzo je na vrata stigao vratar mlade hrvatske reprezentacije Marko Marić koji nije imao previše posla.

Rapid: Novota; Schrammel, Sonnleitner, Dibon, Pavelic; Petsos; Grozurek, S. Hofmann, Schwab, Schaub; Alar. (Još su igrali: Marić; Behrendt, Schobesberger, Berić, Grahovac, M. Hofmann, Stangl, Wydra, Prosenik)

Celtic: Zaluska; Lustig, van Dijk, Mulgrew, F. Twardzik; Brown, Johansen, Commons; McGeouch, Stokes, Boerrigter. (Još su igrali: Kayal, Balde, McGregor, Henderson, Griffiths, Matthews, Pukki, Fasan)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!