Nogomet

Vahid Halilhodžić definitivno napustio klupu alžirske reprezentacije

Branimir Korać • nedjelja, 06.07.2014.
Vahid Halilhodžić definitivno napustio klupu alžirske reprezentacije
Foto: EPA

Nakon poraza Alžira od Njemačke u osmini finala Svjetskog prvenstva bilo je jasno kako Vahid Halilhodžić neće ostati na klupi. Sada je stigla i službena potvrda, Halilhodžić se putem priopćenja oprostio od Alžira...

Već sam plasman na Svjetsko prvenstvo u Alžiru je okarakteriziran kao veliki uspjeh, a kada je Alžir po prvi put u povijesti prošao skupinu na SP-u i odveo Njemačku u neizvjesnost, Vahid Halilhodžić stekao je kultni status.

Odmah nakon ispadanja od Njemačke proširila se priča kako Halilhodžić neće nastaviti voditi reprezentaciju i krenula je akcija njegovog ostavljanja na klupi. Kako je tamošnji Savez zakasnio s produženjem ugovora, u priču su se uključili igrači, navijači pa čak i predsjednik Alžira, pokrenute su peticije za njegov ostanak, međutim Halilhodžić je ipak imao druge planove.

"Hvala igračima, članovima stožera, svima iz saveza koji su mi pomogli u ostvarivanju našeg cilja. Uvijek ću imati prekrasne uspomene na alžirski narod koji me fantastično primio i podržao od prvog dana. Ipak nikada neću moći zaboraviti niti dio medija koji je napadao mene i moju obitelj."

"Nakon tri godine života u Alžiru, obiteljske obaveze i novi sportski motivi značajno su utjecali na moju odluku. Odlazim ponosan na sve što smo napravili", stoji u priopćenju.

Halilhodžić je Alžir preuzeo 2011. godine neposredno nakon odlaska iz zagrebačkog Dinama, a mediji spominju kako je već sve dogovorio s Trabzonsporom kojeg bi trebao voditi od sljedeće sezone.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2014. u 14:10
    Glavni dokaz koliko nam je drustvo korumpirano. Da je vaha bio umjesto kovaca, moglo je svasta bit.
    Obrisan korisnik