Nogomet

Sucu koji je previdio Suarezov ugriz polufinalni dvoboj Brazila i Njemačke

Ante Zovko • ponedjeljak, 07.07.2014.
Sucu koji je previdio Suarezov ugriz polufinalni dvoboj Brazila i Njemačke
Foto: EPA

Marco Rodriguez, koji je na utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva Urugvaj - Italija previdio ugriz Luisa Suareza za rame Giorgia Chiellinija, sudit će polufinalni susret Brazila i Njemačke.

Urugvajski napadač Suarez nije dobio nikakvu opomenu nakon što sudačka trojka predvođena Rodriguezom nije vidjela ugriz u rame talijanskog braniča. Unatoč tome, 40-godišnjak i njegovi pomoćnici dobili su zvučni dvoboj Njemačke i Brazila koji se igra u utorak u Belo Horizonteu.

Suarez je kasnije od Fifine Disciplinske komisije dobio devet reprezentativnih utakmica suspenzije te četiri mjeseca zabrane svih nogometnih aktivnosti.

Meksikanac, kojem je ovo treće pojavljivanje na svjetskim prvenstvima, prije je vodio tri finala CONCACAF-ove Lige prvaka, a 2007. finale Fifinog Svjetskog klupskog prvenstva između Milana i Boca Juniorsa.

Polufinalna utakmica bit će mu treća na ovom Svjetskom prvenstvu. Prije Italije i Urugvaja, dijelio je pravdu Belgiji i Alžiru.

Na susretu Italija - Urugvaj pokazao je crveni karton Claudiju Marchisiju zbog prekršaja visoko podignutom nogom na Egidija Arevala, što se dogodilo prije ispada Liverpoolovog napadača.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2014. u 14:52
    Smije li trčati? Jogging, ovo ono? Ili mora sjedit doma i grickat čips :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2014. u 14:32
    nemocni su da rjese pitanja simulacije i kazni za isto, sto je nazalost postalo dio folklora u nogometu, pa se izivljavaju na suarezu.. inace, sudac je obje tekme dobro sudio , a previd ugriza mislim da bi trebao ici na dusu linijskog zbog pozicije
    Obrisan korisnik
  • abracadabra07.07.2014. u 11:43
    ako je dobio da sudi 1/2-finale SP jel to po FIFI znači da i nije napravio neki previd? ako nije toliki previd zašto su onako drastično kaznili Suareza? hajde da ne igra utakmice, ali zabraniti igraču da trenira... izvan svake pameti!
    abracadabra