Nogomet

Prandelli se vraća klupskom nogometu u Galatasarayu

Ante Zovko • ponedjeljak, 07.07.2014.
Prandelli se vraća klupskom nogometu u Galatasarayu
Foto: EPA

Bivši izbornik talijanske reprezentacije Cesare Prandelli nastavit će karijeru u Galatasarayu. Turski doprvak objavio je da će potpisati dvogodišnji ugovor s Talijanom koji nije vodio klub od 2010. godine.

Prandelli je podnio ostavku na mjesto izbornika nakon što je Italija eliminirana sa Svjetskog prvenstva u Brazilu u prvom krugu drugi put zaredom, kao prije četiri godine u Južnoafričkoj Republici.

Naslijedit će sunarodnjaka Roberta Mancinija, koji je u svibnju raskinuo ugovor s klubom zbog neslaganja oko politike dovođenja igrača. Mancini je 2013. potpisao trogodišnji ugovor.

Prandelli stiže u Istanbul u ponedjeljak navečer, a u utorak će potpisati ugovor i biti predstavljen, objavio je Galatasaray.

Bivši veznjak Juventusa i Atalante proveo je četiri godine na klupi talijanske reprezentacije, a 2012. ju je odveo do finala Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, gdje je izgubila od Španjolske.

U svibnju je potpisao novi, dvogodišnji ugovor s Talijanskim nogometnim savezom, ali je podnio ostavku poslije ispadanja u skupini D u kojoj je Italija igrala s Kostarikom, Urugvajem i Engleskom.

Prošlog mjeseca Galatasaray je objavio da je pregovarao s bivšim menadžerom Manchester Uniteda Davidom Moyesom, ali da su mu glavne mete bili njemački izbornik Joachim Löw i Jürgen Klinsmann, koji je vodio SAD u Brazilu.

Prandelliju će ovo biti prvi klupski trenerski posao nakon onog u Fiorentini koji je trajao od 2005. do 2010. Prije toga trenirao je Atalantu, Lecce, Veronu, Veneziju, Parmu i Romu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!