Nogomet

Eduardo odlazi iz Šahtara: "Ponosan sam na četiri osvojene titule"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 07.07.2014.
Eduardo odlazi iz Šahtara: "Ponosan sam na četiri osvojene titule"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon četiri godine, Eduardo da Silva odlazi iz Šahtara. Iduće mu je odredište Rio i Flamengo, gdje bi trebao dobivati veću minutažu...

Eduardo da Silva odlazi iz Ukrajine, potvrđuju službene internetske stranice Šahtara. S Hrvatom brazilskog porijekla Šahtar se oprašta nakon četiri godine, u kojima je klub iz Donjecka osvojio četiri titule prvaka Ukrajine, tri pokala Kupa i odnio pobjedu u Superkupu.

"Velika je čast biti dio takvog kluba, ponosan sam što sam u Donjecku proveo četiri godine. Osvojili smo u tom razdoblju četiri titule, što je svakako velika stvar", kaže Eduardo.

"Zahvale idu mnogima, a posebno kapetanu Dariju Srni, čije me prijateljstvo i nevjerojatna upornost, kao i predanost, kako na terenu tako i van njega, uvijek nadahnjivala i mnogo mi je značila", dodao je da Silva.

Istaknuo je još kako je potpora navijača bila nevjerojatna, od prvog dolaska u Ukrajinu pa do odlaska.

Za Šahtar je Eduardo odigrao 113 utakmica i zabio 36 pogodaka.

Novo je odredište 31-godišnjaka Brazil, točnije Rio de Janeiro i tamošnji klub Flamengo. Kako je objavio portal Goal, sve je dogovoreno i čim Eduardo prođe liječnički pregled, bit će potpisan ugovor na godinu i pol dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.07.2014. u 16:16
    možemo pričat što hoćemo, al nakon ozljede je izgubio oštrinu i samopouzdanje, nije bio ni slika onog napadača koji je žario i palio u hnl-u te bio standardni napadač arsenala.. definitivno najbolji i najubojiti napadač nakon šukera u hrv, al prekratko je trajao, ona ozljeda ga je ipak izbacila iz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2014. u 12:29
    Eduardo će explodirat u Brasilu ,dignut će se iz pepela,njegove igre nakon ozljede nisu mjerilo sa obzirom da je ulazio sa klupe šahtara,Za njega je Španjolska ili Brazilska liga idealna da se vrati kao prvi napadač repke uz mladog Rebića i super Manđe.Olić out Eduardo in.
    Obrisan korisnik
  • Zdren08.07.2014. u 10:07
    Šteta za onu ozljedu, nije bio isti nakon nje...Nadam se da će prosperirati u Brazilu.
    Zdren
  • sportoz08.07.2014. u 09:47
    Nažalost, ovo je kraj reprezentativne karijere. Izborniku je već daleko od srca, a sad će biti i od očiju. No nikad ne reci nikad... Želim ti svu sreću majstore! Do sada je i nisi imao previše...
    sportoz
  • Obrisan korisnik08.07.2014. u 09:27
    2006 godina, 34 gola - Eduardo da Silva (Dinamo) i te godine je zakinut za SP
    Obrisan korisnik