Nogomet

Lucescu: "Želimo zadržati sve igrače, nitko nije na prodaju"

Branimir Korać • srijeda, 02.07.2014.
Lucescu: "Želimo zadržati sve igrače, nitko nije na prodaju"
Foto: EPA

Trener Šahtara Mircea Lucescu otvoreno je poručio kako klub iz Donecka nema namjeru prodavati igrače ovog ljeta i tako indirektno dao do znanja Dariju Srni kako neće moći promijeniti klub...

U posljednje vrijeme ponovno se spominje poveći broj klubova zainteresiranih za dovođenje Darija Srne, međutim on će po svemu sudeći i dalje ostati u Šahtaru s kojim ima ugovor do ljeta 2016. godine. Eduardo da Silva bio je pod ugovorom ovog ljeta i on će promijeniti klub.

Mircea Lucescu otvoreno je poručio kako Šahtar ne razmišlja o prodaji igrača bez obzira što se spominje interes za "pola momčadi" u medijima.

"Naši igrači konstantno su u medijima kao meta brojnih klubova, međutim ljudi moraju shvatiti da smo puno truda uložili u slaganje ove momčadi, da imamo dobar imidž i odlične uvjete rada te nismo uopće razmišljali o puštanju bilo kojeg igrača. Zapamtite, želimo zadržati cijelu momčad."

Lucescu je u razgovoru za službenu klupsku stranicu potvrdio kako još uvijek nije niti bilo konkretnih upita.

"Logično je i prirodno da su naši igrači zanimljivi nekim klubovima, ali ako klub želi nekoga dovesti, mora se obratiti izravno Šahtaru. Neka se ne obraćaju menadžeru ili igraču nego klubu jer svi moraju shvatiti kako naši igrači imaju svoju cijenu koju zna upravo klub. U medijima se odjednom pojavila vijest da je Roma zainteresirana za osam naših igrača, ali ako nekoga želi, neka se obraća čelnicima kluba, a ne medijima. Nema šanse da ćemo pustiti bilo kojeg igrača osim ako nema klauzulu u ugovoru koja mu omogućuje odlazak. Svi koji su zainteresirani, moraju pregovarati s klubom i na kraju ćemo zajednički odlučiti."

Najveći problem za Lucescua trenutno je Douglas Costa koji želi otići i nije došao na pripreme.

"On je razlog za brigu i čini mi se da je pod utjecajem menadžera koji ga krivo savjetuje. Posljednje što želim je da Costa doživi sudbinu Ilsinha koji je napravio sličnu stvar, ušao u sukob s klubom i izgubio dragocjeno vrijeme. Srećom, kasnije je shvatio da je pogriješio i dali smo mu drugu priliku. Costa je vrlo talentiran igrač koji tek ulazi u vrhunski europski nogomet. Nadam se da će povući pametan potez. Zabrinut sam za njega, nadam se da će se pojaviti u kampu."

Što se tiče kapetana Darija Srne, njega očekuje vrlo skoro.

"On bi trebao doputovati 9. srpnja. Obećao sam svim igračima dva tjedna odmora nakon Svjetskog prvenstva i tada očekujemo Darijev dolazak. Što se tiče Bernarda, nadam se da će doći što kasnije jer bi to značilo da je Brazil otišao daleko."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2014. u 21:46
    sve si točno rekao, ali u vrlo, vrlo krivom smislu. baš zato jer je takav ne bi ni smio biti pozivan u reprezentaciju, a kamoli zacementiran, što je. evo odgovora zašto je reprezentacija mediokritetska. kako si se sam lijepo pobio
    Obrisan korisnik
  • renimus02.07.2014. u 16:49
    prava cinjenica je, barem sta se srne tice, da niti jedan iole ozbiljan klub nije zainteresiran za njega. pa njemu su 32 godine i vec odavno je u silaznoj putanji. onako usput, hajdukovac sam, ali je najgori kapetan reprezentacije do sada.
    renimus
  • zovche02.07.2014. u 15:18
    mamic je mala beba za Rinata Akhmetova ovaj ih drzi doslovno na lancu, moze srna pricati sto oce kako je sretan tamo ali on sam zna da je pokusao otici barem 5-6 puta i niti jednom mu nije dao
    zovche
  • Obrisan korisnik02.07.2014. u 14:01
    sad ovi smiruje situaciju, ali malo ko će ostat ako se nastavi ratno stanje u njihovoj oblasti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2014. u 13:44
    za našu reprezentaciju ova vijest da srna ostaje je jako loša. jer srna je u letargiji i bez prave motivacije u šahtaru, a samim tim tako i igra u reprezentaciji. godine nisu razlog jer vidjeli smo kojom brzinom još može trčati, a i pluća nisu upitna, dakle ostaje samo ono u glavi.
    Obrisan korisnik