Nogomet

Prandelli: "Mancini me nagovorio na preuzimanje Galatasaraya"

Branimir Korać • utorak, 08.07.2014.
Prandelli: "Mancini me nagovorio na preuzimanje Galatasaraya"
Foto: EPA

Cesare Prandelli potpisao je ugovor s Galatasarayom i vodit će tursku momčad sljedeće sezone. Na klupi istanbulskog diva naslijedio je Roberta Mancinija koji bi pak njega mogao zamijeniti za kormilom talijanske reprezentacije...

Nakon poraza od Urugvaja 1:0 na Svjetskom prvenstvu koji je Italiju ostavio van osmine finala, Cesare Prandelli podnio je ostavku na izborničko mjesto, međutim nije dugo bio bez posla. Prihvatio je ponudu Galatasaraya i seli u Istanbul gdje će zamijeniti Roberta Mancinija koji s druge strane kandidira za poziciju talijanskog izbornika.

Prandelli je priznao kako je razgovarao s Mancinijem o dolasku u Galatasaray i da mu je ovaj preporučio da prihvati ponudu.

"Razgovarao sam s Mancinijem koji je lijepo pričao i o klubu i o gradu. Rekao mi je da je bio zadovoljan u Galatasarayu, da je klub odlično organiziran i iz Istanbula nosi pozitivna iskustva. Dodao je da u klubu rade vrlo kvalitetni ljudi, došao je usred sezone i svejedno ostvario dobar rezultat", priznao je Prandelli.

Prandelli je nahvalio predsjednika Galatasaraya Unala Aysala s kojim je vrlo brzo pronašao zajednički jezik.

Zahvaljujem na svemu Galatasarayu i predsjedniku Unalu s kojim sam vrlo brzo uspostavio dobar odnos. On je karizmatična osoba koja vas iskreno gleda u oči dok razgovara s vama. Brzo sam poželio stvarati pobjedničku momčad u Istanbulu."

"Galatasaray je klub velike povijesti, ali imamo velike planove i za budućnost. Želimo stvoriti veliku pobjedničku momčad koja će igrati efikasan i atraktivan nogomet. Posjetio sam trening centar koji je moderan i odlično organiziran, u klubu rade ljudi koji su kompetentni za taj posao i veliki sam optimist", dodao je Prandelli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!